• Bosse Johansson vill tillsammans med sina kollegor på LRF Konsult förenkla vardagen för sina kunder.

LRF Konsult hjälper företag att nå sina mål

Att starta företag innebär för många en chans att förverkliga sin dröm. En dröm om att få ägna sig åt det man brinner för. Men för att det ska bli möjligt krävs det att man har kunskap om administration och ekonomi. Det är dock inte alla som har det. Och det är då LRF Konsult kommer in i bilden. Deras mål är att förenkla vardagen för sina kunder och hjälpa dem att nå sina mål.

Sommaren närmar sig med stormsteg, vilket innebär att LRF Konsult i Kalmar precis har tagit sig igenom den mest hektiska perioden för året. Under våren är det dags för många företag att deklarera och göra sina årsbokslut, någonting som LRF Konsult hjälper företag med.

Det är väldigt hektiskt, samtidigt är det väldigt roligt, säger kontorschefen Bosse Johansson.

LRF Konsult säljer tjänster inom fyra olika områden nämligen ekonomi, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling. Deras förhoppning är att deras kunskap inom dessa områden ska hjälpa företag att utvecklas.

De riktar sig till alla branscher, vilket Bosse Johansson ser som någonting positivt.

Alla är välkomna hit och det tycker jag är jättebra. Vi som jobbar här lär oss på det sättet alltid någonting nytt som vi tar med oss till framtida kundmöten.

Bosse menar att det inte är många personer som startar företag för att de tycker det är intressant med administration utan för att de brinner för sin idé som de vill förverkliga. LRF Konsult hjälper därför till med den administrativa biten och hoppas på det sättet uppnå sitt mål om att förenkla vardagen för sina kunder.

Många företagare kommer på sig själva med att sitta med bokföring mitt i natten. Det finns helt enkelt för lite tid för den biten och då väljer många att ta hjälp. På det sättet kan företagaren istället koncentrera sig på att utveckla sin idé och andra saker som ingen annan kan göra åt en, säger Bosse Johansson.

Genom att erbjuda dessa tjänster har Bosse och hans kollegor fått se många företag utvecklas och nå sina mål.

Det är en helt euforisk känsla. Att få bekräftelse från kunden att vi har överträffat deras förväntningar är någonting man kan leva på länge.

Digitaliseringen som blir mer och mer påtaglig är just nu i fokus på LRF Konsult. Det pågår ett stort förändringsarbete och förhoppningen är att skapa ett nytt synsätt både hos sig själva och hos kunden.
– Vi vill inte bara hänga med utan även driva utvecklingen framåt.