• Kian Andersson från Källs materialhantering var en av utställarna på Nässjömässan. Foto: Henrik Simonsen
  • Besökare på industrimässan i Nässjö i maj. Foto: Henrik Simonsen

Många bra företag på Nässjömässa

I mitten av maj anordnades en stor industrimässa i Nässjö med över 80 bolag från olika branscher. Mässan var en del av ett slags kringresande regional mässa.

De flesta på mässan var överens om att mässan höll hög kvalitet. Många tunga namn från regionen och övriga Sverige använde mässan för att marknadsföra sig själva.

Det var dock också stor enighet kring att alldeles för få besökare kom till mässan (även om andra mässdagen lockade något fler) och att det var kallt i lokalen – man hade valt bandyhallen Stinsen arena för mässan.

83 företag

Totalt 83 tillverkningsindustrier ställde ut på mässan som arrangerades av mässbolaget Euro Expo.

Det var första gången Euro Expo kom till Nässjö för att anordna mässa. Annars sysslar Euro Expo sedan nästan 20 år med att anordna regionala mässor i Sverige och Norge. Flera av företagen på mässorna följer med på turné runt om i Sverige under vår och höst.

Någon mässa i Nässjö är inte planerad till nästa år, däremot i Växjö.

Stena

Bland de utställande bolagen märktes Stena Recycling (med omfattande verksamhet i Nässjö kommun), ETAB Industriautomation, Höglandets kompressorservice, Vanlid, HBM, Nordic Plastics Group, Gemo Lagerinredningar med flera.

Källs

Ett av företagen som ställde ut var Källs materialhantering med säte i Diö, ett av få svenskägda bolag kvar i branschen.

– De flesta är utlandsägda. Vi är ett familjeföretag, berättar säljaren Kian Andersson.

Källs materialhantering tillhandahåller inredning till företag och arbetsplatser, bland annat förvaringslösningar, bord, vagnar och ergonomiska lösningar.

Svängningar

På Källs materialhantering märks naturligtvis konjunktursvängningarna när kunderna inom industrin går bättre eller sämre. Enligt Kian Andersson är tiderna goda.

– Vi känner och vet att vi varit i botten. Vi har ökat omsättningen fyra år i rad, berättar Kian Andersson.

Källs materialhantering hade en omsättning på drygt 17 miljoner kronor ifjol och är nu uppe på nivåer strax över de man hade vid finanskrisen 2008 och 2009. Efter finanskrisen sjönk omsättningen med 30 procent.