• Sofie Kalén visar modellen över den nya arbetsplatsen. Foto: Emma Sellbrink
  • De anställda har en anslagstavla där de kan sätta upp bilder, texter och tips som inspiration inför bygget.
  • Det är en bit kvar, men i sommar hoppas JSC kunna flytta in i de nya lokalerna.

Människan i centrum när JSC bygger nytt

IT-företaget satsar på en aktivitetsbaserad arbetsplats

Människan och tekniken står i centrum när IT-företaget JSC i Nässjö bygger sitt nya kontor. – Vi måste ta hänsyn till att alla är olika, det är inte två liv utan ett, både privatliv och arbetsliv hänger ihop, säger Sofie Kalén, som arbetar med projektet. Nu är de även med i ett KTH-projekt om framtidens aktivitetsbaserade arbetsplatser.

NÄSSJÖ

Antalet anställda ökade snabbt på JSC. Från 14 personer för sju år sedan till 40 idag. De nuvarande lokalerna hade blivit för trånga, samtidigt som upplägget med att alla hade en egen arbetsplats kändes förlegat eftersom många av de anställda tillbringar den mesta av tiden ute hos kunderna.

– Vi hade ett kontor till varje person, men de kunde stå tomma hela veckorna ibland och det var ju inte effektivt, säger Sofie Kalén.

– Vi tänkte först bygga ut det här kontoret men när vi ritade på det kom vi fram till hur vi egentligen jobbar och bestämde oss för att bygga nytt, säger Petter Jacobs, delägare i JSC och den som kläckte idén till den nya arbetsplatsen.

Fick föra dagbok

Företaget utgick från medarbetarna när tanken på det nya kontoret växte fram. De fick föra dagbok om hur mycket de satt på sin plats, pratade i telefonen och hade möten. Alla har fått säga sitt om vad just de vill ha på en arbetsplats och delta i workshops. Inför bygget har man också gjort flera studiebesök på liknande arbetsplatser, som Microsoft.

Resultatet blev en arbetsplats där ingen har en fast plats att sitta på. Istället finns det, förutom de traditionella arbetsplatserna, bland annat rekreationsytor, mötesplatser, ljudisolerade rum och telefonsamtalsrum.

– För oss som har anammat tekniken är inte den fysiska arbetsplatsen så viktig, utan det man har i datorn är viktigast. Men det handlar ju inte om att man måste vara snabb för att få ett skrivbord att sitta vid på morgnarna utan mer att man hittar det man behöver för de aktiviteter man vill göra. Vi kommer att ha cirka 200 sittplatser för 40 medarbetare, men i olika form, säger Petter Jacobs.

Flexibla tider

Tanken är att arbetet ska vara flexibelt för medarbetarna, man ska kunna gå tidigt för att hämta barnen på dagis samtidigt som man kanske jobbar med något projekt hemma en kväll.

– Den nackdelen man kan se är ju kanske för nyanställda som inte får en särskild plats med samma kollegor bredvid sig som de kan fråga, men då gäller det att ha ett bra introduktionsprogram och att alla tar ett gemensamt ansvar, säger Petter Jacobs.

Intresset för bygget har varit stort och många företag är redan intresserade.

Dessutom har de blivit uppringda av KTH som forskar kring hur man bygger nya, aktivitetsbaserade arbetsplatser.

– Det är jättekul och spännande att få en akademisk syn på det hela också, de ska följa oss i två år och analysera förändringen, säger Petter Jacobs.

Till sommaren räknar man med att flytta in i de nya lokalerna, som ligger ett stenkast från de gamla.