• Nybygget på Lysingsbadet har en imponerande fasad och inomhus ska det bli Medelhavsklimat året runt med många orientaliska dofter.
  • Västerviks Resorts Gunnar Boman står bakom många av idéerna av det nya upplevelsebadet på Lysingsbadet i Västervik.

Medelhavsmiljö året runt i Västervik

Till sommaren får Lysingsbadet en ny attraktion som ska hålla året runt – ett upplevelsebad med pooler, bastu, relaxavdelning och restaurang under tak i en nya gigantisk badanläggning.

Startskottet för bygget gick i september och sedan dess har det arbetats i rask takt med att få tak på det nya äventyrsbadet.

– Vi har haft planer på det här i flera år, att kunna bygga en badanläggning som är tillgänglig även när det är dåligt väder, i kombination med spa, bastu och vattenruschkanor i en fantasirik inomhusmiljö. Vi bygger en anläggning som blir unik, inte minst med det Medelhavstema som kommer att märkas överallt, med balkonger, palmer och inte minst restaurangmaten, berättar Gunnar Boman på Västervik Resort som driver Lysingsbadet.

Sagolikt

Semesteranläggningen Lysingsbadet har funnits sedan 60-talet och är idag Skandinaviens största campinganläggning, med över 230 000 gästnätter varje år.

Med det nya upplevelsebadet kommer attraktionskraften att öka ännu mer, där framför allt barnen får uppleva en miljö de aldrig tidigare sett.

– Hela badmiljön är uppbyggd ur sagornas värld, med unika konstruktioner av sagofigurer. Jag har tagit hjälp av Christian Bjering från Varhem i Västergötland för att gjuta figurer, torn och bassänger i glasfiber, berättar Boman som också själv bidragit med många idéer till inomhusmiljöerna.

Nya tekniska lösningar sköter vattenrening och inomhustemperaturen, där alla ventilationskanaler gjutits in i betongkonstruktionen för att bli osynliga.

Spanska kockar

Under glaskupolen blir det även en turkisk ångbastu liksom ett orientaliskt bad (Hammam), allt inom en skön relaxavdelning för den som vill koppla av.

Restaurangmaten ska gå helt i spansk stil, där även kockarna lockats till Västervik för att få helt rätt smak på menyn.

– Vi tror att den här anläggningen kommer att förlänga säsongen, men även utnyttjas av alla slags besökare, från barnfamiljer till pensionärer.

Anläggningen som ska invigas i juni kommer att kosta 30-32 miljoner när den är färdigbyggd.