• Till vänster adept Malin Johansson i samspråk med sin mentor Birgitta Wickman Larsson.

Mentor och adept i givande möten

Företagarnas mentorprogram har nu varit igång i drygt tre månader. Under denna tid har tre gemensamma träffar genomförts och däremellan träffas mentorer och adeptrar på egen hand.

I Oskarshamn finns två företagare som ingår i mentorprogrammet, Birgitta Wickman Larsson med sitt företag Proconsus i Oskarshamn AB, som är mentor för Malin Johansson som driver företaget Glada Sköldpaddan också i Oskarshamn.

- Vi har träffats två gånger nu hos Birgitta på Flanaden 8 i Oskarshamn och dessa möten ger mig mycket hjälp att utveckla såväl mig själv som mitt företag. Det känns skönt att ha någon att bolla frågor med, inte minst marknadsföring och försäljning, som är en nödvändighet att jobba med som företagare säger Malin. Birgitta instämmer och säger att när det gäller mig och Malin så har vi många områden som vi båda är intresserade av, även om vi driver företag inom helt olika branscher. Vi hjälper så att säga varandra att ”tänka utanför boxen”. Och mentorprogrammet som Företagarna just nu genomför i Kalmar och Kronobergs län syftar just till att bygga på en ömsesidig utveckling där både mentor och adept utvecklas och ges ett mervärde. De är resurser för varandra. Vi tror att alla behöver utvecklas oavsett hur gammal, ung, erfaren eller oerfaren man är. Utveckling behövs i alla företag och branscher och är nödvändig för att inte hamna efter i sitt företagande avlutar Liselotte Arvidsson som är projektledare för mentorprogrammet i Kalmar län.