Möjligheternas kväll 2013

För andra året i rad genomfördes Möjligheternas kväll på Stabygården i Högsby. Intresset var minst lika stort som förra året och drygt 250 personer fanns på plats för att hylla 9 pristagare i olika kategorier.
Kvällen inleddes med att konferencier Magnus Sandholm hälsade välkomna och ledde allsång, med en specialskriven variant av "Stockholm i mitt hjärta", dvs. "Högsby i mitt hjärta". Därefter följde ett fartfyllt uppträdande av gruppen Timoteij. Under förätten hölls prisutdelning som leddes av Magnus Sandholm tillsammans med komikern Lasse Magnusson. Inte mindre än 9 pristagare fick äran att motta sina priser. Bland pristagarna kan nämnas att Årets Företagare för hela Kalmar län gick till Mikael och Ann-Louise Idensjö, Däck-Roy i Färjestaden. Efter middagen blev det dans ända in på småtimmarna. Gruppen på G från Åseda såg till att ingen ville sitta stilla.
– Det här är en fest för hela Högsby kommun, inte bara för företagarna, säger Lotta Berggren, ordförande för Företagarna Högsby, som är en av eldsjälarna bakom kvällen. Och på frågan om det blir en fortsättning nästa år svarar Lotta och ler att datumet är redan satt till lördagen den 24 maj 2014.
Samtliga pristagare under kvällen:
Årets personlighet: Åke Nilsson. Årets Företagare Högsby: Joakim Lindh och Milton Lindh. Årets uppstickare: Anette Darberg och Stefan Jeppson. Årets entreprenör: Niclas Jonsson. Högsby Sparbanks näringslivsstipendiat: Anders Karlsson och Henrik Karlsson. Årets kommunala tjänsteman: Agneta Rodriguez. LRF:s miljö-, kultur och företagspris: Stihna J Evertsson. Årets Företagare Kalmar län: Mikael och Ann-Louise Idensjö, Däck-Roy. Möjligheternas pris: Ulrika Svantesson