• Rustas lagerbyggnad i Nässjö ingår i en fastighetsaffär värd nästan 400 miljoner kronor. Foto: Henrik Simonsen

Mycket stor fastighetsaffär i Nässjö

En fastighetsaffär för flera hundra miljoner kronor slutfördes i februari när en stor lagerlokal bytte ägare i Nässjö. Det är Rustas lager i Nässjös logistikområde Gamlarp som nu bytt ägare.

Det börsnoterade fastighetsbolaget Catena köpte under februari Rustas lagerbyggnad i Nässjö och en annan logistikfastighet i Stockholmsförorten Haninge.

Det rör sig om en mycket omfattande försäljning där Catena (som förvaltar fastigheter till ett värde av cirka 4,7 miljarder kronor) lade ett bud på byggnaderna i början av februari efter en tids förhandlingar.

Priset för de båda fastigheterna blev till slut 396 miljoner kronor och affärsuppgörelsen skedde med hjälp av jurister från två stora advokatbyråer.

Säljare var norskägda Logistikkbygg AS. Catena äger sedan tidigare fastigheter i Jönköping.

– Vårt intresse för järnvägstransporter och kombiterminaler stärks med fastigheten i Nässjö. Fastigheterna har idag intressanta hyresgäster med långa kontrakt, säger Catenas vd Gustaf Hermelin i ett pressmeddelande.

Rusta har redan beslutat att lägga ner sin verksamhet i Nässjö och flytta lagret till Norrköping. Hyreskontraktet löper dock till 2020.

Fastigheten i Nässjö omfattar drygt 24 000 kvadratmeter logistikyta.

I köpet ingår också byggrätter med där det finns möjlighet till att bygga nya fastigheter intill de befintliga byggnaderna.

– Vi ser att Catenas framtidsinvestering är långsiktig och strategisk för den fortsatta utvecklingen av Nässjö som logistikhub, säger Claes Johansson, vd för kommunala näringslivsbolaget Nässjö Näringsliv AB i ett uttalande.