• Anna Blom och Nils-Gunnar Thomsson på Länsförsäkringar Kalmar län ser fram emot företagets fortsatta utveckling. Foto: Amanda Karlsson

Närhet och hållbarhet genomsyrar verksamheten

Med 175 år i bagaget och en hållbar utveckling i fokus rör sig Länsförsäkringar Kalmar län mot nya mål och utmaningar. Anna Blom och Nils-Gunnar Thomsson har tagit sig an sina nya uppdrag som vd respektive affärsområdeschef för företag och lantbruk med glädje. De ser fram emot att få ta del av det väletablerade företagets fortsatta utveckling.

Med stor erfarenhet av branschen tillträdde Anna Blom som vd för Länsförsäkringar Kalmar län för drygt ett halvår sedan.

Det var jätteroligt att få det här uppdraget och jag trivs väldigt bra. Det är en fantastisk förmån att få komma in i ett så välskött och stabilt bolag med engagerade medarbetare och nöjda kunder, säger Anna Blom.

Nils-Gunnar Thomsson har jobbat på Länsförsäkringar Kalmar län i 15 år. Tidigare var han affärsområdeschef för privatmarknad, men har sedan september bytt inriktning mot företag och lantbruk. Precis som Anna Blom trivs han bra i sin nya yrkesroll.

Det är jättespännande och utmanande. Grunduppdraget för mig är detsamma som förut, men infallsvinklarna på affärerna är annorlunda, säger Nils-Gunnar Thomsson.

Trots att företaget har 175 stabila år bakom sig poängterar både Anna och Nils-Gunnar hur viktigt det är att fortsätta utveckla bolaget.

För mig handlar det inte bara om att förvalta utan vi måste hela tiden blicka framåt. Det är dessutom viktigt att jobba med långsiktiga utvecklingsfrågor och inte bara fokusera på utmaningarna vi har just nu, säger Anna.

Närhet och hållbarhet är ord som ligger företaget varmt om hjärtat.

Vår stora styrka är vår lokala närhet på marknaden. Våra rådgivare och skadereglerare finns i hela länet. Om en företagare råkar ut för någon form av skada finns vi alltid nära och vi är välbekanta med både regionen och företagen, säger Nils-Gunnar Thomsson.

När det gäller arbetet med hållbarhet utgår de från tre grundpelare. Ekonomisk hållbarhet, social hållbarhet och hållbarhet ur miljösynpunkt.

För mig handlar det om att bolaget drivs på ett ansvarsfullt sätt. Jag tror både framtidens arbetskraft och kunder kommer ställa höga krav på hållbarheten. Vi ser därför till att det genomsyrar hela vår verksamhet, säger Anna Blom.

Med dessa grundtankar hoppas Anna och Nils-Gunnar att de tillsammans med sina medarbetare kommer bidra till en hållbar framtid och utveckling i Kalmar län.