• Novotex fanns på plats på Stockholm furniture fair 2015.

Nässjöföretaget Nevotex blickar mot nya exportmarknader

För drygt sju år sedan tog grossisten Nevotex en ny riktning när man valde att satsa stort på inrednings- och arkitektsidan. Detta visade sig vara en lyckad satsning som gör att företaget i dag bland annat gör investeringar i mer personal till säljkontoret i Nässjö.

Nevotex är störst i Sverige på möbeltyger. Företaget har haft sin utgångspunkt i Nässjö kommun sedan det grundades som Nässjö Vaddfabrik 1886. Sedan dess har mycket hänt, och i dag drivs företaget som Nevotex, en koncern med cirka 120 anställda i fem länder. Moderbolaget finns fortfarande i Nässjö men har även verksamhet i Norge, Danmark, Estland och Litauen. Från huvudlagret i Nässjö levereras varorna direkt till kunderna och dotterbolagens lager. Nevotex är den ledande grossisten i landet av textilier och material till stoppmöbelindustrin, tapetserare, inredare med mera. I Estland har man även en tillverkande enhet som bedriver sömnad.

- De senaste sju åren har vi strategiskt valt att jobba mot inredare och arkitekter, exempelvis inom hotellinredning och arenor med mera. Det har varit en bra satsning som nu har börjat ge resultat, förklarar Tommy Grahn, VD.

- Under 2014 hade vi en allmän uppgång som gjorde att vi investerade och satsade på att nyanställa cirka fyra säljare. Och vi ser att 2015 också har börjat riktigt bra, säger han.

En annan bidragande orsak till att företaget i dag kan växa, är att man för ett par år sedan valde att flytta hem ett lager från Danmark till Nässjö.

- Säljarna följde med och anställdes i moderbolaget.

Nevotex har en budgeterad omsättning på 220 miljoner kronor för 2015. Nu blickar Nässjöföretaget framåt och satsar strategiskt på att hitta nya marknader för export och nya kundsegment.