• – I februari 2017 är det återigen dags för karriärmässan Nextstep på Jönköping International Business School. Arrangörerna tror på en upprepning av förra årets succé.
  • Nu ser de fram emot nästa karriärmässa på JIBS med mer än 60 företag anmälda. Alexander Svensson och Ronja Sandin, två tongívande studenter, som visar framfötterna som arrangörer för Nextstep 2017 på Jönköping International Business School, JIBS.

Nextstep gör avstamp inför karriärmässan 2017

Mer än 60 företag med både lokal, nationell och internationell anknytning väntas komma till Nextstep i Jönköping den 21 februari 2017. Redan nu ligger arrangörerna i startgroparna med förberedelserna inför denna karriärmässa anordnad av studenter på JIBS, Jönköping International Business School.

Ansvariga för denna gigantiska mässa på JIBS är Ronja Sandin och Alexander Svensson. De båda väntar sig i år att mässan på vårvintern 2017 ska bli något alldeles extra, eftersom det är särskilt drag kring Jönköpingsregionen just nu med många internationella företag som letar sig hit.

– Vi har märkt ett stort förhandsintresse redan nu. De företag som kom till Nextstep förra året har redan nu anmält sitt intresse att de vill komma tillbaka, säger Ronja Sandin.

Under den händelserika dagen på Jönköpings Internationella Handelshögskola kombineras möten med spännande föreläsningar. Som avslutning hålls en bankett där deltagarna kan mingla och umgås ytterligare under festliga och avslappnade former samtidigt som en trerättersmiddag avnjuts frampå kvällen.

– Meningen är att företagen ska kunna få tag i studenter som är nyexaminerade. Det handlar både om rekrytering, som kan leda antingen till praktik, traineeplatser eller anställningar och att nå ut till studenterna. Företagen kommer till Nexstep för att presentera sin verksamhet och fånga upp intresse från de mest engagerade och talangfulla studenterna på Jönköping University, säger Alexander Svensson.

Utöver de företag som ställde ut på mässan förra året med inriktning mot marknadsföring, företagsekonomi och nationalekonomi söker arrangörerna nya affärs- och marknadsinriktade företag med ambitioner att växa och rekrytera nyexaminerade studenter med specialkompetens.

På mässan deltar en stor blandning av företag så att studenterna ska kunna skapa sig en bild av sin framtida karriär. Som en av de medverkande aktörerna på mässan märks också Science Park för att ta vara på företagsintressenter. Under dagen kan studenterna boka samtal med intressanta kommande arbetsgivare med både nationell och internationell bas.

Fakta Nextstep

Nextstep är en karriärmässa som äger rum varje år i februari på JIBS, Jönköping International Business School. Förra året deltog 62 företag. Arrangörerna tror på lika många vid nästa mässa. Förberedelserna är redan i full gång för detta jätteevenemang, som kan bli ett avstamp för många studenter till en framtida karriär.