• Rautamo Wheel Fashion AB drivs av Andreas Linder och Mikael Andersson sedan drygt tio år tillbaka. Foto: Lena Dahlberg
  • Lokalerna är luftiga och ljusa, tack vare tio meters takhöjd och stora fönster. Den del som inte är lager rymmer såväl utställningsytor som lounge, konferensrum och kontor.
  • Den nya fastigheten har ett lager på 1 600 kvadratmeter.
  • Rautamo har gått från från fyra miljoner konor i årsomsättning 2007 till 47 miljoner 2015. Satsningen på en ny lokal var nödvändig för att företaget skulle kunna utvecklas enligt ägarna.

Nu rullar det på för Rautamo

Fälgföretaget först ut på nya industriområdet i Vimmerby

Den mörka fastigheten med spegelglas och ett lysande blått blickfång var först ut på det senast exploaterade industriområdet på Östra Ceos i Vimmerby. I augusti 2015 togs det första spadtaget, ett år senare flyttade Rautamo Wheel Fashion AB in, lagom till företagets tioårsjubileum.

Med 1 865 kvadratmeter golvyta, och cirka tio meter i takhöjd, ryms dubbelt så stora lagermöjligheter som företaget hade tidigare. Dessutom kontor, konferensrum, lounge och utställningsytor. Andreas Linder och Mikael Andersson har byggt en fastighet där företaget har möjlighet att växa, men som också ska vara en trivsam och vacker arbetsplats.

– Vi tycker vi har lyckats med det och är stolta över vad vi och våra medarbetare åstadkommit i samarbete med lokala entreprenörer.

Representativ lokal

Rautamo Wheel Fashion drivs av Andreas Linder och Mikael Andersson sedan drygt tio år tillbaka. Företaget är återförsäljare för aluminiumfälgar till personbilar och lätta lastbilar och har gått från fyra miljoner i årsomsättning 2007 till 47 miljoner 2015. De riktar sig i huvudsak till däckverkstäder och liknande branscher över hela Norden.

– Vi har nu över 100 olika fälgmodeller i sortimentet. En fördubbling mot när vi startade. Men framför allt har vi spetsat till leverantörsportföljen, säger Andreas Linder.

Just nu är de ensamma på Östra Ceos, inom kort får de Verktygsstallet AB som närmaste granne. Ett strategiskt läge intill Industrigatan, även om ägarna säger att de egentligen inte har något behov av att ligga väl synligt.

– I första hand behövde vi större ytor för lager och förbättrad logistik. Men också en representativ lokal som möjliggör kundevent, säger Mikael Andersson.

Möjlighet att växa

Lagret är cirka 1 600 kvadratmeter stort. I nära anslutning finns ett mindre utrymme där man tar in de nyaste bilarna på marknaden för att testa vilka fälgar som passar till.

– Det är för att kunna ge rätt information till våra kunder, säger Mikael Andersson.

Nu är man sju anställda men bakom spegelglasen är en del ytor fortfarande outnyttjade. Där finns bland annat plats för fler medarbetare.

– Vi har byggt för att kunna växa. Dels i befintliga lokaler, dels kan vi bygga ut på den rejält tilltagna tomten. En sådan här satsning gör man bara en gång.