• Från vänster Jonas Ekeroth, vd, Handelskammaren Jönköpings län, Ian Woodley, Board Member BMI Regional, Rune Backlund, regionråd Region Jönköpings län, Sten Norinder, vd, Jönköping Airport. Foto: Jönköping Airport

Ny flyglinje till Frankfurt

Jönköping Airport har fått mer luft under vingarna. Den 1 mars lyfter det första planet mot Frankfurt, vilket gör det smidigare att ta sig vidare ut i världen.

Vid en presskonferens den 12 februari tillkännagav man att den nya linjen var klar.

– Det här är en linje som vi har eftersträvat länge och som öppnar helt nya dörrar för såväl affärs- som privatresenärer, säger Sten Norinder, vd på Jönköping Airport.

Flughafen Frankfurt am Main är en av världens största flygplatser med många flygbolag representerade och Frankfurt är den flygplats i världen som har flest internationella linjer.

– Även om Frankfurtregionen i sig är viktig för Europas näringsliv är det givetvis möjligheten att nå vidare ut i världen som gör Frankfurt till en drömdestination för oss, säger Jonas Ekeroth, vd för Handelskammaren i Jönköpings län i ett pressmeddelande.

Det brittiska flygbolaget BMI Regional ska i samarbete med Lufthansa trafikera linjen mellan Jönköping och Frankfurt och det blir 11 avgångar i veckan.

Flygplanstypen som ska trafikera Jönköping–Frankfurt är en Embraer 145 som tar 49 passagerare. Flygtiden är under två timmar.