Ny mässa på Elmia

Elmia kommer att få ännu en ny mässa under våren 2016. Det är ScanPlåt som Elmia AB har övertagit. Premiären kommer att bli 10-13 maj 2016, tillsammans med tre andra industrimässor som arrangeras parallellt.

Den nya mässan för plåtbearbetning kommer att arrangeras tillsammans med Elmia Verktygsmaskiner, Elmia Svets och Fogningsteknik samt Elmia Automation. Plåtmässan har fått ett positivt mottagande i branschen.

– Branschen är för liten för en egen mässa. För att få en god tillströmning av besökare måste man prata om verkstadsindustri och tillhörande tekniker. Elmia som mässplats är också ”mitt i grytan”, mitt i en väldigt tät industribygd med många små och medelstora företag som är mycket kreativa och innovativa. Mässan hannar också helt rätt i tiden på våren, med tanke på de internationella mässorna och ihop med andra bra och intressanta teman, vilket gör det attraktivt för kunderna, säger Alexander Ström, vd för Din Maskin AB i Värnamo i ett pressemddelande.

Nystarten med Elmia Plåt blir branschens egen mässa för plåtbearbetning, maskiner, verktyg och tillbehör för plåtbearbetningsindustrin.