• Kronfönster utmanar nu marknaden med en ny outlet.– Hela resan började med att jag själv skulle byta fönster, säger ägaren och grundaren Carl-Gustaf Svensson. Foto: Edgar Weibull

Ny outlet för återanvända fönster

Den småländska uppstickaren Kronfönster tar fönstermarknaden med storm. Ägaren och grundaren Carl-Gustaf Svensson ser företagets affärsutveckling och kundanpassning som den stora hemligheten bakom framgångssagan.

Företaget har nyligen haft premiär för Kronfönsters outlet, som drog igång mitt under högsäsong i den nyöppnade fönsterverkstaden på Norremark i Växjö.. Den som vill kan hitta fönster lämpliga för alla utsnitt och modeller, som kan anpassas helt efter de individuella önskemål som husägaren vill ha.

– I takt med den stora utleveransen av fönster kan vi inte undvika att det också blir en del returer. Det kan bero på att köparen gått i konkurs eller att fönstret är felmonterat. Detta gav upphov till ännu en affärsidé. Sagt och gjort. För en månad sedan startade vi en begagnatmarknad på Norremark, där det går att göra fantastiska fynd, säger Carl-Gustaf.

Direkt till outleten

I normala fall går returfönster direkt till Kronfönsters huvudlager i Nybro. Men numera skickas återvinningsbara returfönster också direkt till outleten i Växjö, där de går åt som smör i solsken.

– Detta är ett sätt att återanvända fönster, som skickats tillbaka. Naturligtvis är detta bra för alla parter och ett gyllene tillfälle för den som älskar att fynda, säger Carl-Gustaf Svensson.

Outletmarknaden på Norremark är unik i sitt slag och betyder ett rejält uppsving för återvinning inom byggsektorn. Det som skickats i retur och säljs till vrakpriser är många gånger perfekta och skräddarsydda produkter.

Rebell

– Som rebell på fönstermarknaden gäller det att ligga i framkant över hela linjen. I vår outlet kan vi nu hitta ännu en affärsidé och ett fönster utåt mot en ny kundkrets. Den som vill montera in ett nytt Kronfönster i sitt fritidshus undersöker med fördel vad som finns på marknaden. Allting började ju med att jag själv skulle montera in ett nytt fönster och det fick mig att göra jämförelser på marknaden. Första steget vid starten av Kronfönster blev ju en webbshop och nu knyts säcken ihop med en alldeles nystartad Outlet, förklarar fönsterrebellen från Rottne, som slår upp nya fönster på vid gavel mest hela tiden. Idag har företaget 30 anställda och siktar på att bli störst på marknaden.

– Ibland känner man sig som David mot jätten Goliat på fönstermarknaden, men det är också en utmaning, kommenterar Carl-Gustaf Svensson.

 

Fakta

I normala fall går returfönster direkt till Kronfönsters huvudlager i Nybro. Men numera skickas återvinningsbara returfönster också direkt till outleten i Växjö.