• Christer Rasmusson leder deltagarna genom ledarskap och personlig utveckling. Foto: Morgan Karlsson
  • Nicole Erkensten, marknadskoordinator på Nässjö Näringsliv berättade om starta eget kursen.

Nya företagare på gång

Med stort intresse bland deltagarna arrangerar Nässjö Näringsliv två starta eget kurser per år. Vår och höst fylls samlingslokalen av nyligen etablerade företagare som vill lära sig lite mer, och de som är inne på tanken att kanske pröva sina egna vingar.

Starta eget-kurserna vänder sig till den som kanske har en affärsidé men inte vet hur man tar sig vidare för att starta företag, samt till dem som behöver bolla idéer med någon som har stor erfarenhet av entreprenörskap.

Ta steget

Då Nässjö Näringsliv vill att det ska vara enkelt att starta och driva företag i Nässjö, hjälper de gärna till med affärsidén, ekonomisk analys, juridik, lokaler, marknadsföring och finansiering, både före, under och efter att du har startat företag.

Kursen består av sju måndagskvällar där deltagarna under fyra timmar får den informationen som behövs för att kunna ta steget från idé till att driva företag.

En överblick

Dessa tillfällen innebär också ett perfekt tillfälle att ställa de frågor man bär på och samtidigt knyta nya värdefulla kontakter med både näringsliv och andra som är nyföretagare eller går med samma tankar som du.

Höstens kursstart inleddes med 28 anmälda deltagare, och Affärsutvecklare Peter Johansson, som är kontaktperson för utbildningen, presenterade kursen och gav en överblick av företagandet. Denna kväll var även Christer Rasmusson, McCarthy Business Consulting på plats för att tala om ledarskap och personlig utveckling.

Pusselbitar på plats

– Under kursen lär sig deltagarna mer om presentation och affärsidé, inspiration, företagets varumärke, kalkylering, kapitalbindning, juridik, företagsformer, budget, finansiering, bokföring för att nämna några nyttiga lektioner, informerar marknadskoordinator Nicole Erkensten

– Oftast är det någon eller några som startar med upp mindre eller större verksamheter efter dessa kurser, där vi inom Nässjö Näringsliv är med och hjälper till att få de sista pusselbitarna på plats, avslutar Erkensten.