• Susanne Pettersson har gått den långa vägen inom möbelbranschen. Numera driver hon den hemtrevliga butiken Stranda Möbler i Ålem. Foto: Edgar Weibull
  • En fullskalig möbelbutik drivs av Susanne Pettersson, som samarbetar med Siw Gustafsson i Siwans Syateljé under samma tak. Foto: Edgar Weibull
  • Susanne Pettersson och Siw Gustafsson laddar upp för julklappskvällen. Foto: Edgar Weibull

Nystart för klassisk möbelbutik

Stranda Möbler i Ålem är den nära butiken, som jobbar med både möbler och inredning. Företaget har funnits sedan 1940-talet och låg tidigare i Timmernabben.

– För ett och ett halvt år sedan flyttade jag till Ålem och gjorde en nystart. Det nya konceptet är att sälja allt inom möbler och inredning, så att vi kan leverera ett helt koncept, utvecklar Susanne Pettersson.

Julklappspaket

I det heltäckande julklappspaketet ingår gardiner, lampor, mattor och sängöverkast.

Under samma tak i den hemtrevliga möbelbutiken samarbetar Susanne med Siw Gustafsson, som tar vid där gardinerna måste skräddarsys.

– Det är så bra att kunna ha Siwans syateljé här i butiken om någon gardin måste skräddarsys för att passa in i fönstrena i kundens hus eller lägenhet, tycker Susanne Pettersson.

Susanne Pettersson har gått den långa vägen inom möbelbranschen. Hon har lärt sig av erfarenhet och besitter en gedigen kunskap som möbeldesigner och tapetserare inom ett genuint hantverk.

Gått den långa vägen

– Jag började själv jobba inom möbelindustrin direkt efter skolan och arbetade ett tag hos en möbeltapetserare.

Det betyder att Susanne har fått lära sig yrket från grunden och vet hur möblerna ska vara konstruerade för att vara hållbara.

– Nyckelordet för min del är kvalitet och hållbarhet och mycket av det som säljs i butiken är handplockade produkter med vackra färger, säger Susanne.

En ny trend, enligt radarparet Susanne och Siwan, är att kunderna kommer till butiken med önskemål om att klä om en gammal soffa eller renovera en gammal chiffonjé.

– Just i dagarna väntar julklappskvällen, då vi får tillfälle att träffa kunderna under en mysig kväll med äkta julstämning i butiken, säger Susanne Pettersson, innehavare av möbelbutiken mitt i idylliska Ålem sedan ett och ett halvt år tillbaka.

– Vi försöker göra allt för att uppfylla den personliga stilen. Det är viktigt att lyssna på kunden när vi renoverar, klär om en gammal mormorssoffa eller tar emot specialbeställningar. Detta är en betydande del av butikskonceptet. Men vi tar levererar även en hel del nytillverkat från lokala leverantörer runt om i Småland, säger Susanne Pettersson.

 

Fakta

Nyckelordet för Stranda Möbler är kvalitet och hållbarhet och mycket av det som säljs i butiken är handplockade produkter med vackra färger.