• Sandra under en promenad med hundarna på henne flockdagis.

Nytänkande entreprenör med siktet på nya utmaningar

Sandra Tigerlind är 28 år och grundare till Sveriges första boxfria miljövänliga flockdagis för hundar, hon startade företaget i Växjö 2010 och nu har hon siktet inställt på nya utmaningar! Hon är entreprenör uti fingerspetsarna, har ständigt nya idéer och går sin egen väg efter mottot ”Våga vara galen”.

Efter utbildningen som samhällsentreprenör var tanken att starta en översättningsbyrå, just för att hon är bra på skrift och språk, men när hon fick frågan om vad hon tycker är roligt att göra var svaret dock inte att översätta texter. Företaget kom istället att ha sin grund i hennes stora intresse; hundar.

- Ska jag göra något vill jag förändra ett problem, en utmaning jag mött, jag vill inte starta ett företag bara för att, säger Sandra. Ett problem hon själv mött som hundägare var bristen på platser där hon kände sig trygg med att lämna sina hundar. De är precis som hon sociala och hon ville inte att de skulle sitta i en box. Där såddes det första fröet och 2010 startades Tiger Hundcenter, ett flockdagis för hundar.

Som företagare möter man hela tiden nya utmaningar och en del i rollen som företagare är att man ska tycka att utmaningar är kul och framförallt att hitta lösningar på utmaningarna. Hon ser en stor vinst i att visa för andra att det går. När Sandra startade boxfritt dagis mötte hon mycket frågor, både från privatpersoner som tyckte det var konstigt, men även från myndigheter, just för att hon gjorde något ingen gjort tidigare. Nu känner hon att flockdagis har blivit en naturlig och självklar möjlighet. Hon ifrågasätts inte längre och detta titulerar hon som sin egen framgångssaga, synen på hundar i flock är förändrad, och genom en egen franchise lär hon andra att bli entreprenörer och starta flockdagis. De största vinnarna är dock hundarna, vilket är viktigast!

De kommande månaderna väntar nya utmaningar, Sandra ska tillsammans med Nätverket SIP (samhällsförändring i praktiken) starta ytterligare en hundverksamhet men med ett annat sorts fokus, här handlar det om rehabilitering för hund och människa. ”Både människor och hundar mår bra i flock och av varandra, här ska vi skapa inspirerande miljöer med mycket fokus på välmående och avslappning” berättar Sandra. De har redan skaffat lokaler och arbetet med att bygga upp visionen är igång.

Ett tips Sandra velat ge sig själv innan hon startade företaget och som hon arbetar efter nu är att det är bara att börja! ”Om du väntar och förbereder dig inför det perfekta tillfället så kommer du aldrig att starta. Din motivation, drivkraft och kunskap kommer öka hela tiden, bara du vågar ta första steget- och det är lika bra att det steget är stort och lite läskigt, annars tappar du farten. Själv skrev jag på kontrakt för lokalerna utan affärsplan, budget eller en krona på kontot, men den drivkraft och process som det startade gjorde att jag nu står här fem år senare och inte ångrar en enda sekund. ”