• Fastighetschefen Peter Thörnwall har fått vara med om många byggnationer på Åbro Bryggeri de senaste åren.

Öl och cider sprider sig över världen

Varumärket Rekorderlig cider har den senaste tioårsperioden gjort Åbro bryggeri känt över hela världen, med ett drygt tiotal sorter att välja på. – För några år sedan sålde vi mest öl, nu är det nästan 50/50, berättar Peter Thörnwall på bryggeriet.

Åbro fortsätter att expandera och efter fjolårets 200-miljonsatsning med en ny tapphall och en gigantisk lagerhall är det nu cidertillverkningen som ska få möjlighet att utvecklas.

– Det vi genomför nu är att genomföra en ombyggnad så att dryckesberedningen för cider får större lokaler. Det behövs eftersom vår cider säljer så bra över hela världen. Inte bara i England, Spanien och andra länder i Europa, utan vi exporterar även så långt bort som Australien och Nya Zeeland.

Med den här nybyggnationen ska vi fördubbla vår kapacitet och även få större lagerutrymmen för vin, socker och aromämnen, berättar Peter Thörnwall.

Jämna steg

Nybyggnationen blir en av många ombyggnationer på bryggeriområdet de senaste åren. Satsningen har egentligen pågått etappvis i steg för steg de senaste 25 år, hela tiden med Henrik Dunge vid rodret.

– Det blir en rätt stor omflyttning, där vi bland annat bygger nya och större kontorslokaler, bygger om en tankbilshall och även ser till att våra kallförråd får tak över huvudet. Jag tror vi har sex-sju byggnadslov inne hos kommunen just nu, men så fungerar det om vi ska kunna hålla jämn takt med de försäljningsframgångar vi haft de senaste åren.