Oskarshamn har bästa tillväxten i länet 2015

Priset Bästa Tillväxtdelas ut årligen av kreditupplysningsföretaget Syna, som granskar bokslut från samtliga svenska aktiebolag för att utse vinnarna. Den kommun som där företagen har bäst tillväxt i varje län, tilldelas priset och i år är det Oskarshamn som tar första placeringen i länet.

Utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

Siffror har granskats från företagens bokslut och ska ge en insyn i hur det har gått för näringslivet i landets kommuner. Av dessa tal skapas ett tillväxtindex som som används för att jämföra kommunerna. I Oskarshamns kommun finns 57 företag som utmärker sig genom att uppfylla samtliga tre kriterier.

– Vi som bor och verkar i Oskarshamns kommun vet att företagen i kommunen går mycket bra. Det känns i alla kontakter, ett högt tempo, en framtidstro och ett starkt fokus på utveckling. Att då också få en bedömning från en oberoende kvalificerad bedömare som ger samma bild som den vi själva har känns mycket bra. Som kommun är vi trygga i vetskapen om att företagen i kommunen är kompetenta, starka och utvecklingsinriktade, säger kommunstyrelsen ordförande Peter Wretlund i ett pressmeddelande på kommunens hemsida.