• – Den här Ferrarin tillhör de mest exklusiva märkena, säger Sebastian Liljedahl, säljare på Carcenter i Kalmar.
  • Sebastian Liljedahls egen pärla är en Mercedes årsmodell 64.

På Carcenter kan man hitta drömbilen

CarCenter i Kalmar är ett eldorado för den som tänker sig köpa en ny bil modell lyx.

I den rymliga och exklusiva hallen i Flygstaden huserar ägaren Alexander Suqiyeh, som förverkligat en gammal dröm att driva ett sportbilscenter.

– Vi byggde till i början av året med tusen kvadratmeter och invigde den nya lokalen i maj, berättar Sebastian Liljedahl, medhjälpare och säljare med ett genuint intresse för sportbilar i grunden.

Inom ramen för denna bilhall i utkanten av Kalmar, som många kunder från hela landet når lätt via Kalmar Öland Airport eller den närbelägna E22-an, säljs de flesta bilmodeller.

– Vi köper och säljer hela tiden. Just nu har vi Volvo, Volkswagen, Lamborghini, Mercedes, Ferrari och Porsche hemma, säger Sebastian Liljedahl.

För två veckor sedan såldes en Ferrari värd tre miljoner till en nöjd ägare som hittade sin drömbil på Carcenter.

– Vi har alla olika slags kunder. Det som kännetecknar de flesta är att de har ett genuint bilintresse och har sparat några år för att köpa drömbilen, omtalar Sebastian.

Själv är han stolt ägare till en Mercedes årsmodell 1964, som står uppställd i hallen.

– Detta är en importare från Kalifornien, som har gått 60 mil. I renoverat skick är den värd 650.000, säger Sebastian, som tog en tur med sin bil i somras till Göteborg, Helsingborg och Falsterbo.

Kommersen tycks vara god på Carcenter i Kalmar med en stor bredd av bilmodeller.

En och annan äldre modell upp till fem år kan man också hitta i denna hall för de verkliga bilentusiasterna.

 

Fakta Carcenter

Carcenter Kalmar köper och säljer sportbilar i en ny bilhall i Flygstaden i Kalmar. Ett av de dyraste märkena som återfinns i den nya bilhallen är en Ferrari värd 3,2 miljoner kronor. Bilhallen invigdes i maj 2016 och har en yta på 1500 kvadratmeter.