• – Från oktober har vi nytt kontor i Växjö, säger Lars Berg, kapital-rådgivare på Global Invest.

Placeringskväll gav mersmak

Det blev ett välbesökt evenemang på P & M och Vänner i Växjö när förmedlingsföretaget Global Invest hade placeringskväll med inbjudna affärspartners. Förnärvarande är det bra konjunktur för fondplacerare och intresset är stort för nya fonder, inte minst fonder inom småbolag har fått ökad rörelse. – Just nu är vi inne i en expansiv fas och har förnärvarande 60 medarbetare på elva orter, säger kapitalrådgivare Lars Berg på Global Invest.

Global Invest har inga egna fonder utan förmedlar tjänster till bland annat samarbetspartners som fondhandlare inom aktiefonder och räntefonder.

Sedan oktober förra året har Global Invest kontor i Växjö. Tidigare har företaget kontor i Jönköping och detta innebär en expansion i Småland det senaste halvåret.

En av deltagarna denna spännande kväll var Lannebo Fonder, en pionjär i fondplaceringar.

– Vårt kännetecken är att vara riskmedvetna, långsiktiga och självständiga, sammanfattar marknadschefen Daniel Sundkvist.

Lannebo Fonder har en intressant bakgrund som fondkommissionär, som går tillbaka ända till 1990-talet då allemansfonderna var synnerligen populära för placerare istället för aktier.

– Grundaren Anders Lannebo, som hade startat allemansfonderna, och Göran Österlund, före detta VD i Robur Fondkommission, bestämde sig för att starta eget för att slippa styrning från bankerna och därför blev det en egen fondkommission. Idag inriktar vi oss framför allt på att förmedla fonder ibland annat småbolag på den inhemska marknaden Just nu har vi bra prognoser. Enda hotet för närvarande är Donald Trump och det franska valet, som kan skapa turbulens på fondmarknaden, säger Daniel Sundkvist, Lannebo Fonder.

 

Fakta Global Invest

Global Invest förmedlar tjänster till bland annat samarbetspartners som fondhandlare inom aktiefonder och räntefonder.

Sedan oktober förra året har Global Invest kontor i Växjö. Tidigare har företaget kontor i Jönköping och detta innebär en expansion i Småland det
senaste halvåret. Företaget har elva kontor och 60 medarbetare.