• Jakob Nelson och Roger Axmon äger Södra Infarten Företagscenter tillsammans med Christer Larsson. ”Företagshotell är ett utmärkt sätt att knyta kontakter och få en social samvaro tillsammans med andra företagare, små som stora”, tycker Jakob Nelson. Foto: Lena Dahlberg
  • När Moore Paragon flyttade ut ur lokalerna 2002 blev det så gott som tomt. 2009 påbörjade Jakob Nelson uppgiften att fylla den 12 000 kvadrat stora fastigheten med hyresgäster. Numera står endast ett fåtal kontorslokaler tomma.
  • Ett 30-tal olika företag har numera kontor och/eller lager hos Södra Infarten Företagscenter.

Populärt med företagshotell

”Fyller en viktig social funktion”

Södra Infarten Företagscenter på Karstorp i Västervik har funnits i sin nuvarande utformning sedan 2009 då Jakob Nelson fick i uppdrag att anpassa och hyra ut lokaler efter olika kunders behov. Något som visat sig vara ett efterfrågat koncept.

Lokalerna, som nu renoverats för att passa aktuella hyresgäster, är före detta Moore Paragons. Ett av Sveriges största tryckerier som la ner sin verksamhet 2002. Lokalerna stod sedan tomma under några år innan Jakob Nelson gick in som delägare.

– 2009 gjorde vi om ägarkonstellationen och sedan dess äger jag Södra infarten företagscenter tillsammans med Roger Axmon och Christer Larsson.

– Mitt uppdrag blev att förädla lokalerna, att hitta hyresgäster. När vi började med den här typen av företagshotell var det inte så vanligt. Nu finns det fler som insett fördelarna med att ha sitt kontor i samma byggnad som många andra istället för att sitta ensam hemma.

Stort sportlager

Jakob Nelson är uppvuxen som tredje generationen på Rumma gård utanför Helgerum. En gård med svinproduktion som han äger tillsammans med sin bror Anders Nelson.

Som entreprenör har han hela tiden olika bollar i luften, företagscentret är en av dem. Logpart en annan.

– Det är ett logistikföretag där jag är vd och delägare. Logpart hyr en stor del av lagerlokalerna i företagscentret. Våra kunder är starka varumärken inom sport och fritid, de har sitt huvudlager här. Vi levererar sedan varorna både inom Sverige och utomlands.

Många fördelar

Jakob Nelson har sedan 2009 lyckats fylla större delen av företagscentret med hyresgäster. Drygt 30 företag delar numera fikarum och allmänna utrymmen.

– Många har kommit i kontakt med oss av andra anledningar, sett fördelarna och flyttat hit kontoret. Jag är mån om att det ska bli en trevlig social miljö och ett nätverkande. Det blir en naturlig följd när man hyr i ett kontorshotell.