• – Just nu närmar vi oss högsäsong för radiatorer till att värma upp våra bostäder med. Vi har kunder över hela landet, säger Patrik Östangård, VD för Radiatorfabriken i Lenhovda.
  • Inkörsporten till Lenhovda Radiatorfabrik.
  • Högsäsong för det anrika Lenhovdaföretaget, klassiska Radiatorfabriken, med 80 år på nacken och kunder över hela landet.

Radiatorfabriken håller temperaturen uppe

Just nu är det högsäsong för försäljning av radiatorer som krävs för att hålla värmen i slott och koja i höst- och vintermörkret. – Med 25 år i branschen har jag skaffat mig mycket erfarenhet för att kunna hjälpa kunderna till skräddarsydda lösningar, säger Patrik Östangård, VD för Radiatorfabriken i Lenhovda, ett familjeföretag med 80 år bakom sig i uppvärmningsbranschen.

När man kommer in på Radiatorfabriken känns det som att komma in i en experimentverkstad, där mycket är på gång. Telefonen går värm, när både lokala och långväga kunder ringer för att få råd om hur man ska hitta rätt värmesystem.

– Vi vill hjälpa kunderna så att alla blir nöjda. Det känns viktigast för oss. Vi känner de flesta och har så goda kontakter och bra kundrelationer. Att hitta en bra lösning för kunden är målet, förklarar Patrik Östangård.

Radiatorer är huvudprodukten. För det mesta har Radiatorfabriken sina säljkanaler via VVS-grossisten och mycket av leveranserna sker till om- och tillbyggnad.

– 2004 tog jag över driften av företaget. Efter hand har vi byggt upp ett väl fungerande företag från grunden, där det mesta känns hanterbart idag. Lenhovda är en bra ort att driva företag genom att vi har nära till det mesta och ett gott företagsklimat

Patrik är en god entreprenör ut i fingerspetsarna, som alltid letar efter nya lösningar. Det innebär att produktionsmetoderna ständigt utvecklas för att nå optimala och kundanpassade produkter.

– För kunden handlar det om att få en färdig lösning direkt och det är detta som har blivit vår bärande affärsidé, säger Patrik Östangård med fullt ös just nu för att hålla temperaturen uppe.

Fakta Radiatorfabriken

Radiatorfabriken i Lenhovda har funnits i 80 år. Idag är det ett familjeföretag med Patrik Östangård som ägare. Radiatorer för uppvärmning är huvudprodukten. En stor del av kunderna finns i byggbranschen. Säljkanal är i huvudsak VVS-grossisten.