Rekordmånga flög från Jönköping

Jönköping Airport slog passagerarrekord i maj. Med 11410 passagerare ökade man antalet med 54 procent jämfört med maj 2014.

Man får gå tillbaka ända till 2007 för att hitta en lika hög siffra för en enskild månad. Den höga siffran beror på att man har ökat antalet passageraret till och från Stockholm, att den nya linjen till Frankfurt utvecklats väl och att man har ökat antal charterresor jämfört med 2014.

Under de fem första månaderna 2015 har antalet passagerare ökat med 10 procent.

Från och med den 1 mars utökade Nextjet Stockholmstrafiken till fem turer om dagen och samtidigt tog Lufthansa/BMI upp trafik till Frankfurt med elva turer i veckan.Det har inneburit att antalet resenärer som flyger reguljärt ökat med 41 procent under den senaste tremånadersperioden.

- Det är så roligt att genom en bra samverkan inom länet ha kunnat ge Jönköpingsregionen den flygservice som efterfrågats i många år – en bra tidtabell till Stockholm, två gånger om dagen till Frankfurt och massor av charteravgångar, säger Sten Norinder, flygplatschef och VD i Jönköping Airport AB i ett pressmeddelande.