• Robert Wallin, ny biträdande regionchef för Företagarna Sydost.

Robert Wallin ny biträdande regionchef med visioner

Den nya biträdande regionchefen för Företagarna i Östergötland, Jönköping, Kronoberg och Kalmar heter Robert Wallin. – Det blir en inspirerande uppgift att verka för att förbättra företagsklimatet och driva frågor för att underlätta företagande i detta stora distrikt i sydost, säger den nya biträdande regionchefen.

Den 4 maj tillträdde han sin nya befattning efter att tidigare varit verksam som projektledare inom Ung Företagsamhet i Östergötland.

Robert Wallin är 40-årig tvåbarnspappa och har många strängar på sin lyra. Under sex år var han lärare i både musik och slöjd. Därefter gick han över till att bli sin egen företagare som finsnickare med möbelinredning och renovering som specialitet.

– Jag har fortfarande mitt företag kvar. Musik håller jag mest på med som ren hobbyverksamhet, men det går absolut inte att släppa utan det ska gärna vara lite musik under arbetet. Tidigare hade Robert även ett läxhjälpsföretag som gick att driva med de gamla RUT-reglerna.

De kontroversiella 3:12-reglerna som försämrar företagarnas villkor och integration är hjärtefrågor för Robert Wallin:

– Det ska finnas en drivkraft att leva på och tjäna pengar på sitt företagande. Egna företagare som tar stora risker måste belönas, fortsätter han.

Med egen erfarenhet av att vara kulturarbetare inom musik med specialisering på trummor vet han att många kulturarbetare får kämpa för att få sina företag att överleva.

– Vad vore livet utan projekt? Själv tillverkar jag leksaker i mitt nuvarande företag, berättar Robert Wallin med glädje.

Ursprungligen kommer Robert Wallin från småföretagarlandskapet Dalsland med uppväxt i Mellerud. I samband med lärarstudierna hamnade han i Kalmar och har numera blivit östgöte. Som biträdande regionchef får han kuska runt från Norrköping i norr till Brömsebro vid Blekingegränsen i söder.

– Drivkraften är att jag brinner för småföretagsamhet. När jag kommer in i arbetet mera kommer min vision med den här uppgiften att bli ännu tydligare, säger Robert Wallin.