• Monica Sundell och Peter Sundell driver det framgångsrika Alvestaföretaget GEHAB.
  • GEHAB tillverkar påbyggnader till tunga fordon över 16 ton med vision att bli bäst på flakbilar med kran.

Rocklegendar blev VD på GEHAB i Alvesta

När Alvestaföretaget Gehab förra året firade 40-årsjubileum kröntes de senaste årens framgångsera med att VD Peter Sundell och hans medarbetare blev utsedda till Årets företagare av Företagarna i Alvesta. Peter har många strängar på sin lyra som sångare i egna bandet C.O.P och dessutom tidigare aktiv inom fotboll och hockey. – Min grundfilosofi är att driva företaget som ett lag. Sammanhållningen och att värdesätta de enskilda medarbetarna högt och deras betydelse för helheten är grundtanken i lagspelet. Idag har vi 70 anställda och vi är bättre än någonsin som lag, utvecklar 56-årige Peter Sundell.

Alltsedan starten är företaget ett familjeföretag, som grundades av svärfar Gilbert Hjertberg. Ägare idag till Gehab är grundarens son Lars Hjertberg och dottern Monica Sundell tillsammans med maken Peter Sundell.

GEHAB Kvalitetspåbyggaren AB har som grundläggande affärsidé att tillverka och leverera påbyggnationer till lastbilar. Det handlar om påbyggnader på tunga fordon över 16 ton med vision att bli bäst på flakbilar med kran. 98 procent av leveranserna går till den svenska marknaden.

– Numera satsar vi mest på teknikkrävande fordon. Flakbilar med kran är den största inriktningen.

Företaget har huvudkontor och tillverkning i Alvesta. Dessutom har man försäljning och serviceverkstad i Timmele utanför Ulricehamn samt försäljningskontor i Srockholm.

– De senaste fyra-fem åren har vi anställt ett tiotal nya medarbetare. Vi vill ha in unga killar som gillar att skruva med sina bilar. Det ger ungdomlig entusiasm i lagbygget och arbetsglädje, säger Peter Sundell.

Grundtanken att driva företaget som ett lag har sin bakgrund i att Peter Sundell kommer direkt från idrottens värld.

Med rötter i bandymetropolen Nässjö på småländska höglandet var det naturligt att utöva någon sport. Från barnsben blev det bandy på anrika Skogsvallen men sedan gick Nässjösonen Peter vidare till fotboll och ishockey. Detta har följt med honom vid flytten till Växjö där han under sina barns uppväxt ofta stod och coachade barnen på fotbollsplan och hockeyrinken.

Numera är det dock musiken som betyder mest på fritiden för Peter Sundell. Som sångare i de två hårdrocksbanden Grand Illusion och C.O.P samt i Jönköpingsbandet Starlight Brigade är Peter förgrundsgestalt och den som anger tonen.

Senare i höst är vi aktuella med ett nytt skivsläpp med C.O.P, avslöjar Peter Sundell.

 

Fakta GEHAB

GEHAB Kvalitetspåbyggaren AB har som grundläggande affärsidé att tillverka och leverera påbyggnationer till lastbilar. Det handlar om påbyggnader på tunga fordon över 16 ton med vision att bli bäst på flakbilar med kran. 98 procent av leveranserna går till den svenska marknaden.