• Partykompaniet är Christian Persson, Caroline Pettersson, Joakim Andersson, Emilia Hultman och Sara Höglander. Foto: Henrik Simonsen
  • Christian Persson driver Eventbyrån Partykompaniet i Kalmar. Foto: Henrik Simonsen

Så blir det fest – Partykompaniet i Kalmar

När det vankas event och fest i Kalmar är det ofta Partykompaniet som står för arbetet bakom företagens arrangemang.

Eventbyrån Partykompaniet grundades för tio år sedan och har haft en strålande utveckling. Från en omsättning på drygt tre miljoner för sju år sedan till 11,5 enligt bokslutet i fjol. Mellan 2011 och 2012 ökade omsättningen med nästan 50 procent samtidigt som bolaget alla år genererat en stadig vinst.

Fem personer är anställda i bolaget, främst som projektledare. Men många fler är delaktiga i Partykompaniets projekt. På ett år är cirka 120 anställda på timme eller projekt med olika delar av projekten.

– Vi har hittat vår grej, att leda projekt, ta hand om hela evenemanget från ruta ett har blivit vår styrka, säger Christian Persson

Guldfesten

Partykompaniet började egentligen som något helt annat. Vd Christian Persson och en kollega arbetade som DJ i Kalmartrakten och började så smått arrangera egna event och hade under musikåren byggt upp kontakter med många artister. Ett kontaktnät som kom till nytta i den nya verksamheten.

Partykompaniet ligger bland annat bakom artistbokningar och arrangemanget kring Kalmars stora näringslivsevent Guldfesten med 700 gäster varje år.

Eventet upphandlas av Kalmar kommun och Partykompaniet har vunnit i nio år i rad.

– Det är vi stolta över, säger Christian Persson.

Ikea

Partykompaniet låg också bakom Ikeas öppningsfest när möbelvaruhuset etablerade sig i Kalmar. En fest som varade i flera dagar med musik och kringarrangemang. Smålänningen Ingvar Kamprad var så nöjd med Partykompaniets insats att Kalmarföretaget fick sköta invigningsfesten också Haparanda och senare i Älmhult.

Ikeauppdragen följer det mål som Partykompaniet har att inom några år verka över hela Småland och slåss om uppdrag ute i övriga landet.

– Där vi kan se vad vi går för i kampen mot Stockholmsföretag, säger Christian Persson.

Inom kort hoppas Dan Persson dock kunna anställa ett par säljare och projektledare till för att göra verksamheten mindre sårbar. Dessutom drar Partykompaniet också igång ett helt eget arrangemang, en fest och bröllopsmässa i Kalmar.