• Susanne Emilsson, Jonas Andersson och Roger Leek på Säkra i Oskarshamn är trion som står bakom investeringskvällen. Foto: Linnéa Bohlin
  • Det blev snabbt varmt i lokalerna då närmare 180 personer dök upp för att lyssna till kvällens utställare och föreläsare. Foto: Linnéa Bohlin
  • Marcus Oscarsson och Sean George bjöd på varsin föreläsning kring det rådande politiska och ekonomiska läget. Foto: Linnéa Bohlin
  • Marcus Oscarsson och Sean George bjöd på varsin föreläsning kring det rådande politiska och ekonomiska läget. Foto: Linnéa Bohlin
  • Det blev snabbt varmt i lokalerna då närmare 180 personer dök upp för att lyssna till kvällens utställare och föreläsare. Foto: Linnéa Bohlin

Säkra leder vägen för investering och placering

Rekordlåga räntor, Brexit och ett turbulent USA-val har lett Säkra i Oskarshamn till att anordna en investeringskväll för såväl nuvarande som blivande kunder.

Under kvällen finns även Marcus Oscarsson, politisk expert och Sean George, en ledande expert på världsekonomin, på plats.

– Det är viktigt att folk förstår att när räntorna är så låga som de är nu, så kommer de höjas. Och det krävs inte mycket för att småspararna ska förlora, säger Sean George, chief investment officer på Granit Fonder, som också presenterar en ny obligationsfond under kvällen.

Med 20 års erfarenhet från Wall Street föll valet naturligt på honom som föreläsare. Och under kvällen får han förklara dagens ekonomiska läge och ge råd till en intresserad publik. Ett av de råden är att hitta någon som kan hjälpa en att navigera.

Det är just det som Säkra arbetar med. Som en av de största fristående kedjorna inom fondplacering, försäkringsförmedling och finansiell rådgivning är det deras jobb att hjälpa sina kunder med råd och investeringar. De ser också till att hålla sina kunder informerade.

– Vi har haft en sådan här fondträff för våra kunder en gång om året tidigare, men det här är ett nytt grepp. För vår del är det viktigt att kunna visa vilka vi är och vad vi jobbar med men också ge våra kunder feedback och möjligheter att se vad som händer, säger Roger Leek, försäkringsförmedlare och finansiell rådgivare på Säkra.

Tillsammans med kollegorna Susanne Emilsson och Jonas Andersson har han anordnat den informativa kvällen. Utställare från både fondbolag och försäkringsbolag finns på plats och delar ut broschyrer och svarar på frågor kring just sina produkter. Även Marcus Oscarsson får väga in hur politiken kan komma att påverka ekonomin.

– Det är väldigt oklart vad Trump kommer hålla för politik. Världen håller andan lite grann nu och undrar vad som kommer hända, säger Marcus Oscarsson, politisk expert.

Men kvällens föreläsningar är inte bara intressanta för de inbjudna gästerna, även Roger Leek på Säkra ser en nytta i att själv delta. Han berättar hur Sean George kan ge honom råd som han sedan kan dela med sig av till sina egna kunder och blivande kunder.