• Byggkompaniet i Nässjö får nya delägare efter fusion. Foto: Henrik Simonsen

Slår samman byggfirmorna

Byggfirmorna Byggkompaniet i Nässjö AB och Arnab Bygg AB i Jönköping har slagits samman och fått namnet Byggkompaniet.

Fusionen mellan bolagen blev en snabb affär. Företrädarna för bolagen träffades i februari och sammanslagningen var färdig i början av maj.

– Jag träffade Mikael Jansson och Niclas Hulterskog från Arnab i februari. När vi pratade insåg vi att en fusion mellan oss skulle gynna oss båda två. Vi ville förstärka organisationen och de ville expandera, berättar Peter Karlsson, VD på Byggkompaniet i Nässjö AB i ett pressmeddelande.

Nya delägare

Fusionen innebär att Mikael Jansson och Niclas Hulterskog går in som delägare i Byggkompaniet som nu har fem delägare.

Fusionen slutfördes i september när Arnab gjorde sitt sista bokslut och de tidigare Arnabägarna och anställda istället gick över till Byggkompaniet vars huvudkontor fortsätter att ligga i Nässjö med ett filialkontor i Jönköping.

– Vi tror verkligen på den här fusionen då den skapar en stabil plattform med många olika kompetenser, säger Mikael Jansson en av de nya delägarna.

58 anställda

Efter sammanslagningen Byggkompaniet har 58 anställda och man har under året anställt två nya tjänstemän och åtta hantverkare i Jönköping. Troligtvis behövs fler nyanställningar för att möta upp efterfrågan.

Arnab hade tio anställda och en omsättning sista räkenskapsåret på knappt 17 miljoner kronor.

Byggkompaniet hade innan fusionen 38 anställda och omsatte drygt 116 miljoner kronor, en fördubbling av omsättningen på bara fyra år.