• Området kring Ekerum Resort är naturskönt, med böljande golfbanor kring hotellanläggningen mitt på Öland.
  • Satsningen på året-runt-öppet har gjort att nya gäster hittat till Ekerum, både för lunch, föreläsningar och vila.
  • Relaxavdelningen är nyrenoverad, med möjligheter både till bad, massage och annan kroppsvård.
  • Magnus Lagerlöf har varit med om förändringen på Ekerum Resort, där planerna inför framtiden innefattar både villor och en ny hotellbyggnad.

Stora planer för Ekerum resort

Att komma till Öland under våren eller när sommaren är nära är storslaget, både med naturen omkring och vattenspegeln från Kalmarsund framför ögonen. Mitt på ön ligger Ekerum Resort som har fått en ordentlig ansiktslyftning de senaste åren.

Det har snart gått 25 år sedan Ekerum etablerades, då med inriktning på en fin mästerskapsanläggning för golf kompletterat med ett antal nyuppförda lägenheter.

Med de nya ägare vid rodret har Ekerum Resort lagt om kursen och lyft fram flera andra anledningar till en vistelse vid denna högt belägna hotellanläggning någon mil från brofästet.

– Det första vi gjorde var att skifta från säsongsöppet till en anläggningen som är öppen  året runt. Det handlar också om satsning på konferensbiten, att lyfta fram maten och restaurangen samt vår spa-avdelningen för att få mer att erbjuda våra gäster, berättar anläggningens vd Magnus Lagerlöf som kom till Ekerum för fyra år sedan.

Strövtåg per cykel

En solig majdag möter man många golfare som är på väg ut på banan. Ekerum har sammanlagt 54 hål att erbjuda, både 18 och 9 hål samt en 9-håls kortbana.

Trängseln är minimal när gräset just har blivit grönt, men även mitt under säsongen är det gott om plats. Naturen kring banorna gör också sitt till för trivseln för den golfintresserade skaran.

När det gäller hotelldelen har Ekerum 288 bäddar att erbjuda – allt från Comfort, Premium- och familjerum till någon av de fyra sviterna på 80 kvadratmeter styck.

Den gula Gårdsvillan intill hyrs av den som vill ha lite mer svängrum, egen trädgård och uteplats men med närhet till Ekerums utbud av aktiviteter.

– Bland det senaste är våra paddeltennisbanor, som är den nya spanska nationalsporten. Vi har också börjat med cykeluthyrning, där det också ingår en picknickkorg – området här omkring är perfekt för lugna strövturer på Alvaret.

Ett komplett utbud

När det gäller konferenser har Ekerum mycket att erbjuda – allt ifrån det större utrymmet i Ekesalen till Tornrummet längst upp ovanför restaurangen. Sammanlagt finns här tio olika konferensrum.

Möjligheterna till mat och dryck i restaurangen gör vistelsen på Ekerum komplett, där alla matgäster har en härlig panoramautsikt genom de stora glasväggarna.

Ansvariga för såväl lunchmenyn och festmåltiderna är den nya köksmästaren Magnus Burhjerta och restaurangchefen Eric Bom.

– Vi har lagt en hel del fokus på just konferensbiten och har fått ett bra gensvar från näringslivet. Inte bara de lokala företagarna kommer hit, Ekerum har blivit intressant för gäster från hela regionen.

Stora planer

Nästa steg i utvecklingen för området kring Ekerum Resort handlar om ny bebyggelse, både i form av friliggande villor och en ny och större hotellanläggning alldeles intill den nuvarande.

– Hotellet är planerat för 200 rum, med två restauranger, spa och även butiker. När det gäller villorna finns redan bygglov för 150 hus, som ska placeras ut ”mitt i naturen” vid ett område mot Kalmarsund. Arkitekter och byggare är redan kontaktade, nästa steg handlar om att hitta intressenter, berättar Magnus Lagerlöf under slutet av vårt möte – som efter en god lunch gör att man nöjd och belåten kan lämna ”solens ö” för denna gång.