• Här visar Rikard Elfström var Intermezzos 350 kvadratmeter stora byggnad med ny salong och utbildningslokal ska stå klar i början av april nästa år. Foto: Ossian Mathiasson

Storsatsning görs i Lindsdal

Intermezzo växer så det knakar och idéerna sprudlar. Frisörkedjan utökas nu med utbildningslokal, lager, kontor och salong på ca 350 kvadratmeter i Lindsdal. - Vi bygger grunden för verksamhetens framtid, säger Rikard Elfström, vd för Intermezzo.

I dagsläget har Intermezzo åtta frisörsalonger som ligger i Borgholm, Färjestaden, Mönsterås, Vimmerby, Hultsfred och Kalmar.

I Vimmerby finns två salonger och i Kalmar hittas Intermezzo på Länssjukhuset och i Lindsdal.

Nu går företaget, med cirka 23,5 miljoner kronor i nettoomsättning, vidare och storsatsningen börjar i Lindsdal.

– Vi kommer ha tre kontorsplatser, konferensdel, egen utbildningslokal för internutbildningar, lager och salong i en stor fristående byggnad. Redan i oktober tas första spadtaget, säger Rikard Elfström.

I april nästa år flyttar verksamheten in i den nya byggnaden som uppgår till 350 kvadratmeter.

Och Rikard Elfström är enbart positiv.

– Det är extra roligt att satsa i Lindsdal. Förorten växer, Ica satsar och centrum genomgår en ordentlig upprustning tack vare fastighetsförvaltaren LW Fastigheter som storsatsar här.

Hur ser det ut med nyanställningar?

– Det kommer vi behöva göra men antalet tjänster beror på vad som händer med de aktuella projekten.

”Härligt problem”

Och de har mer på gång.

– Vi sitter i slutförhandlingar om en stor salong i centrala Kalmar. Vi finns runt omkring men inte i Kalmars stadskärna och därför faller det sig naturligt att satsa där.

När kan det bli klart?

– Jag tycker att Trissreklamen med ”Plötsligt händer det” speglar det bra. Inget är klart, vissa parametrar måste gå i lås först. När man väl trycker på knappen går det fort.

På övriga orter rullar verksamheten på bra.

– Vi har ett problem men ett härligt sådant, vi håller på att växa ur vissa lokaler på flera orter och där finns planer på att byta till större lokaler.

Elfström berömmer sin personal.

– Alla medarbetare har varit magiska och tillsammans gjort resan möjlig. Och resan har bara börjat. Ju mer företaget växer desto fler chanser finns det till vidareutveckling för befintlig personal. Ett företag som stadigt växer mår bra och våra 50 anställda kan känna sig trygga.