• Anders Synnermark, Harryssons Golv Aktiebolag, Årets Företagare i Mönsterås
  • Bandet Gentlemen fick stående ovationer vid årets Strandagala.

Storslagen näringslivsgala i Mönsterås

När jag blev inbjuden att dokumentera Mönsterås näringslivsgala på folkets hus i Blomstermåla visste jag inte vad som väntade mig.

Jag hade aldrig hört talas om varken Blomstermåla eller Mönsterås, så den näringslivsgalan kan väl inte vara så stor, tänkte jag. Redan när arrangörerna inledde galan genom att framföra sin tolkning av Lotta Engbergs ” 100 % ” insåg jag att det här inte alls skulle bli som jag först föreställt mig.Stämning på de 220 gästerna som anlände till galan på röda mattan var förväntansfull. Några mindes förra året som bra, och för andra var det första gången de fick uppleva Strandagalan. Jag imponerades av den avslappnade stämningen som rådde mellan konferenciern Göran Ebenhart och publiken och även hur Göran drog okrystade skämt som inramade kvällen på ett bra sätt, något som inte är jättevanligt bland konferencierer.

Jag och min kollega slog oss ned vid våra platser på ett av långborden och kocken intog scenen för att presentera en nästan 100 % lokalproducerad meny. En trerättersmiddag i nobelklass.

Bandet Gentlemen imponerade kvällen igenom och levererade alltifrån schlager till italiensk opera. De visade prov på sin fantastiska musikalitet genom att låta publiken önska låtar, det är inte många musiker som kan improvisera som Gentlemen kan. De fick stående ovationer och flera ur publiken uttryckte sin uppskattning. De tyckte att de var fantastiska och måste komma tillbaka nästa år, och jag kan inte annat än att hålla med. Vilket band!

Kvällens underhållning varvades med utmärkelser till duktiga företagare i Mönsterås kommun. Jag förstår att Mönsterås har ett bra näringslivsklimat och att kommunens företag är framgångsrika. När jag samtalade med några företagare under kvällen förstod jag att samarbete och samverkan var ett nyckelord som förenade kvällens besökare. Vid Strandagalans logga står det ”TILLSAMMANS” som för mig ligger nära orden samarbete och samverkan, starkt!

Kvällens pristagare:

Årets Handlare: Apoteksgruppen

Årets Teknikföretag: ABC-karossen

Årets Cerisare: Susanne Pettersson

Årets Företagare: Anders Synnermark

Årets Gröna Företag: Morgan Karlsson

Årets UF´are: Kommunens arton UF-elever

Gentleman bjöd i slutet av framträdandet upp till dans, och när nästa artist Thérèse Löf gick upp på scen så stannade de dansande gästerna kvar. Alla släppte loss, vissa tog till och med av sig skorna, och det var underbart att se.

Kvällen avslutades med trumshow, eldshow och korv med bröd ute på parkeringen. Jag och min kollega tog varsin korv, tittade med stora ögon på killen i röd tuppkam som sprutade eld och förundrades över hur mycket förstklassig underhållning man kan få in på en kväll. Vi ser redan fram emot nästa år.