• - Det är viktigt att vi är miljöcertifierade. Vi åtar oss de flesta typer av städningar, säger Joakim Rüdiger, ansvarig för Städbolaget i Växjö.
  • - Nästa år firar Städbolaget 15-årsjubileum i Växjö. På alla dessa år har mycket hänt, säger platschefen Joakim Rüdiger.

Stort behov av städtjänster i företagstäta Växjö

Städbolaget i Växjö med ett 20-tal anställda ser en potential att utöka företaget i Växjö med ett starkt expanderade näringsliv av både små och stora företag, vilket även betyder ett ökande behov av städtjänster.

- Efter 14 år i stan har vi arbetat upp en stabil bas att stå på när det gäller företagskunder, säger Joakim Rüdiger, platschef i Växjö.

Städbolaget startade i Hultsfred redan 2000 och har fortfarande kvar huvudkontoret där. Sedan dess har mycket hänt och det pågår fortfarande stora förändringar i den flexibla städbranschen:

- Vi får dagligen många förfrågningar från privatpersoner men utför framför allt städningen regelbundet på många medelstora företag med 20-25 anställda i Växjö med omnejd, berättar Joakim Rüdiger.

Målet utöka i Växjö

Målet är att utöka antalet anställda i Städbolaget på sikt men just nu ser distriktschefen att det gäller att vårda det man har i en bransch, där det är relativt hård konkurrens på det lokala planet.

- Vi ska kunna ge konkurrenterna en fight på en växande marknad i Växjö, där det även förekommer att priserna pressas, säger Joakim Rüdiger.

Metoderna förnyas hela tiden inom städningen i takt med att rengöringsmedlen blir allt mer miljövänliga och skonsamma för personalen.

Miljöcertifierade

- Det är viktigt att vi är miljöcertifierade. Vi strävar efter att ha kompetent personal, som kan utföra allt från fönster till golvvård och även textiltvätt, mattor och liknande. Vi åtar oss även flytt- och byggstädningar. Det gäller att kunna vara flexibel och anpassa sig efter kundbehovet. 2016 är målet att vi ska bli Svanenmärkta.

De flesta städuppdragen utförs på dagtid, enligt Rüdiger. Men det förekommer även att företag måste städas på kvällar, nätter och helger:

- Visst ställer kunderna krav på oss och då gäller det att vi kan anpassa oss så att vi motsvarar kraven. Vi försöker även handplocka den personal som kan lämpa sig bäst för ett visst uppdrag. Personkemin måste stämma med företaget och det kan även vara viktigt att samma personer återkommer för att utföra städningen.