• Det blev fyra fullmatade dagar på hotel Tylösand, med seminarier och intressanta föreläsningar.
  • Erik Ullenhag var en av ministrarna som kom till Halland och Tylösandsveckan.

Stort kursutbud på Tylösandsveckan

Liksom tidigare år arrangerade Regionförbundet i Södra Småland den återkommande Tylösandsveckan i maj månad, där fyra hela dagar ägnades åt kompetensutbildning och seminarier.
Deltog gjorde sammanlagt 1 500 anställda i regionens åtta kommuner, samt förtroendevalda i offentlig verksamhet.
Tylösandsveckan består av många fristående konferenser, seminarier inom områden som berör den offentliga verksamheten.
Konferenserna behandlade bland annat de viktiga frågorna kring integration och ungdomsarbetslöshet.
– Det som gör de här dagarna så unika är att så många olika yrkesgrupper kan mötas, samt alla möten som sker över alla kommun- och regionsgränser, menar chefen för kursverksamheten inom Regionförbundet Linda Carlsson.

Dragplåster

Bland de som medverkade under seminarierna fanns arbetsmarknadsministern Hillevi Engström, EU-parlamentarikern Olle Ludvigsson, meteorologen och klimatambassadören Pär Holmgren som talade om hållbara transporter och integrationsministern Erik Ullenhag, vars fokus låg på etablering och mångfald.
– Tylösandsveckan är den största och mest betydelsefulla konferens som berör frågorna kring integration och migration. I samtalen här möts många människor och nya idéer skapas. Härifrån överförs många bra metoder genom att så många kommunanställda finns med, menade migrationsministern Tobias Billström.
Speciellt inbjuden var professorn Philip McCann som vid ett innovationsseminarium föreläste om små regioners betydelse för tillväxt och ekonomisk utveckling. Detta var tolfte året som Tylösandsveckan arrangerades av Regionförbundet, där solen sken på alla deltagarna som medverkade under kursdagarna på hotel Tylösand.