• Mentorerna Per-Olov Larsson, Perconsus AB, Oskarshamn (till vänster) och Jan-Eric Davidsson, Vinn Svinn Konsult, Växjö (till höger) framför Nelson Garden AB.

Studieresa för mentorer och adeptrar

I det pågående mentorprogrammet för Kalmar och Kronoberg genomfördes 19 augusti en studieresa till Nelson Garden AB i Tingsryd i syfte att inspirera och motivera företagarna som deltar i programmet.

Magnus Pleijel bjöd på en berättarresa från att företaget startades år 1933 i Belganet, ett litet samhälle i norra Blekinge. Där i en kökssoffa förvarade Georg Nilsson de fröer som så småningom skulle säljas. Idag är Nelson en ledande aktör inom trädgårdsbranschen med ett sortiment som inte enbart innehåller frö utan också alla redskap, tillbehör, växtvård och inte minst Nordens bredaste sortiment av förodlingsprodukter som man bara måste ha för att lyckas med sin trädgård. Nöjda och glada med besöket och med varsin ”bananflugefångare”, en ny produkt som Nelson lanserat åkte hela gänget vidare med buss till Växjö för lunch och fortsatt erfarenhetsutbyte.