• Långt driven automation med kapacitet för snabba lösningar betyder att Linto får en särställning på marknaden med ägaren Niklas Lindberg vid rodret. Foto: Edgar Weibull
  • Det snart trettioåriga Hokföretaget går på högvarv just nu med superentreprenören Niklas Lindberg som drivande kraft bakom nya innovationer inom automationsområdet. Foto: Edgar Weibull

Superentreprenör med särställning på marknaden

Just nu går verksamheten på högvarv för Linto AB i Hok. Ett företag med verktygsmakeri och automation som specialnischer. – Vi har en flexibel verksamhet som underleverantörer till många olika branscher, säger ägaren och grundaren Niklas Lindberg.

Sedan Niklas som superentreprenör startade företaget 1989 har mycket hänt. 2004 köptes företaget tillbaka av grundaren efter att däremellan haft Sweform Metall, en underleverantör till Ericsson som ägare under en period.

Idag har Linto 12 anställda och en väloljad personalstyrka som snabbt kan gå in och serva fordonsindustrin med avancerade automationsprojekt. Linto har gjort projektionsutrustningen till nya Scanialastbilen och har Autoliv som en av sina största kunder. Företaget har även konstruerat prototyper till Huskvarna symaskiner. Beroende på hur de specialbeställda projekten, som Linto engagerar sig i, ser ut kan omsättningen variera mellan 11-12 miljoner och upp till 20 miljoner.

Bred bas

I grunden är Linto verktygsmakare med en bred bas. Det handlar inte bara om pressverktyg utan även om konstruktion av maskinanpassade prototyper. Kunderna återfinns på det nationella planet och även i flera andra länder, exempelvis Norge. Utifrån sin specialnisch inom verktygsmakeri har företaget med åren utvecklat verksamheten till att bli specialister på automatiseringsprocesser inom de flesta branscher där det ställs krav på effektivisering.

Linto har arbetat sig upp till en särställning på marknaden med en avgörande roll för att hitta lösningar när ett nytt utvecklingsskede tar fart. Drivkraften i grunden är att realisera projekten på ett ekonomiskt hållbart sätt och att få lönsamhet på varje projekt, enligt Niklas Lindberg, en sann entreprenör i grunden med starka rötter i GGVV-regionen.

Speciallösningar

– När konjunkturen vänder neråt har verktygsmakare mycket att göra för att hitta nya lösningar. Då krävs det många gånger att vi uppfinnarjockar kommer in i bilden. I en högkonjunktur använder vi mer av det vi redan har.

-Genom att vi har vana och flexibilitet som ett par av våra främsta förutsättningar, kan vi hålla bra service till kunderna med leveranser redan samma dag som vi får en order. Det är en medveten strategi från företaget att ha kortsiktig beläggning för att klara snabba puckar.

Niklas Lindberg beskriver Lintos verksamhet som något av ett snabbköp med ett stort materiallager. Detta särskiljer Hokföretaget från mera traditionella industriföretag.

Till fordonsindustrin

– Vi är mycket inriktade på fordonsindustrin och har kunder över hela landet och även utomlands. Just nu är det bra efterfrågan inom automationsbranschen

I huvudsak har Linto två ben att stå på. När det gäller verktygsdelen står företaget för hela processen från ax till limpa. Automationsprojekten är den andra stora delen av verksamheten med kunderna själva som lämnar in ritningar för speciella konstruktioner.

– Allt fler företag blir automatiserade och det ställs stora krav för att hänga med i en hårdnande konkurrens och klara av att behålla jobben på hemmaplan, säger Niklas Lindberg.

Lönsamheten kan variera i ett flexibelt företag som Linto, där efterfrågan kan öka i en konjunkturnedgång där företagen gör specialbeställningar för att hitta nya verktygslösningar i en föränderlig produktionsprocess.

 

Fakta

Linto har två verksamhetsområden. När det gäller verktygsdelen står företaget för hela processen.. Automationsprojekten är den andra stora delen av verksamheten där kunderna själva lämnar in ritningar för speciella konstruktioner.