• VD Peter Hellgren startade Consid tillsammans med Henrik Sandell i Vetlanda år 2000. Nu har IT-företaget vuxit till 14 olika orter i landet. Foto: Press/Consid

Sveriges snabbast växande företag

Att få utmärkelsen Di Gasell är hedrande, att dessutom få utmärkelsen sex år i följd är en bedrift som inte många företag har lyckats med. Konsultföretaget Consid fick nyligen sin sjätte Gasell-utmärkelse och siktar på sin sjunde. – Det är såklart vårt mål, säger företagets VD Peter Hellgren.

IT-konsultföretaget Consid startades av grundarna Peter Hellgren och Henrik Sandell i Vetlanda år 2000.

– Vi startade ett bolag där vi själva ville jobba och som kvalitétsmedvetna kunder ville jobba med. Vi har hela tiden varit ett IT-konsultbolag. Men det händer ju mycket hela tiden i den här branschen. Nu är vi en helhetsleverantör inom IT och digitalisering, förklarar Peter Hellgren.

– I dag har vi 500 anställda och vi omsätter i år ungefär 600 miljoner kronor. Vi har rekryterat 170 medarbetare bara i år.

Sedan starten har företaget gått från två till flera hundra, och med kontor på i dag 14 olika orter runt om i landet, från Malmö i söder till Sundsvall i norr.

– Efter två år startade vi kontor i Stockholm och Göteborg. År 2005 satsade vi i Jönköping och där har vi i dag vårt huvudkontor.

När ni startade i Vetlanda för 17 år sedan, hade ni någon aning om då att företaget skulle växa så här?

– Nej, det hade vi inte. Vi har haft en kontinuerlig tillväxt hela tiden. Även om det har varit en bra resa så här långt, så är det nu den börjar på allvar. Nu har vi verkligen förutsättningarna för en vidare expansion.

Kommer ni fortsätta växa inom Sverige eller finns planer på expansion även utomlands?

– Primärt inom Sverige men vi blickar även utomlands. Men vi ser också att vi har infrastrukturen för att kunna växa rejält.

Consid fick sin första Di Gasell-utmärkelse 2012. Därefter har företaget lyckats knipa utmärkelsen sex år i rad. De har även tilldelats Veckans Affärers utmärkelse "Superföretag" i fem år i följd.

Vad betyder de här utmärkelserna för er?

– Det är kul att vi uppmärksammas och det är ett bevis på att vi är ett framåtlutat företag. I vår bransch är det individerna som bygger företaget eftersom vi är ett tjänsteproducerande bolag. Därför är kulturaspekterna väldigt viktiga. Framgång föder kultur och uppmärksamhet så där är det jätteviktigt.

– För att få Gasell-utmärkelse måste man ju fördubbla sin omsättning på treårs-cykler kontinuerligt, under sunda finanser.

Consid siktar nu mot en sjunde Gasell.

– Vi ser redan nu att vi har ett sjunde år nära, vi siktar på det och ligger väldigt väl till.

Peter Hellgren tror att framgångskonceptet ligger i personalen.

– Vi är ju ett tjänsteproducerande företag och är därför måna om att ha en bra, familjär kultur inom företaget. Sen har vi våra tre värdebegrepp; engagemang, entreprenörskap och effekt. Det är också väldigt viktigt. Vi är måna om att vi är en attraktiv arbetsgivare i hela yrkeskarriären och dess olika faser. Det har varit en framgångsfaktor för vi har en låg personalomsättning inom företaget.