• Sweop etablerade sig nyligen i gamla Stiga-lokalen i Tranås.
  • Sweop har hand om inköp, montage, lager och logistik med inriktning på skolmöbler.

Sweop skapar nya jobb i Tranås

Det har återigen börjat röra på sig i den enorma byggnaden vid GGP:s gamla lokaler i Tranås, ett par år efter att bland annat Stiga lämnade orten. Sweop har nyligen etablerat sig på en 9500 kvadratmeter stor yta vilket redan har lett till ett tiotal nyanställningar.

När Stigakoncernen lämnade Tranås för ett par år sedan försvann en av de största arbetsgivarna i kommunen. Lokalerna stod tomma en längre tid men nu har det återigen börjat röra på sig. I början av året flyttade möbelföretaget Sweop in, som är en norskägd centraldrift som ingår i North Investment Group och i samma koncern som Tranås Skolmöbler.

– Därför blev det ett naturligt val att etablera oss just i Tranås. Vi har hand om inköp, montage, lager, logistik för gruppen med en stor inriktning på möbler för skola och offentliga miljöer, säger Andreas Nilsson, VD.

Sweop har i samband med etableringen i Tranås nyanställt ett tiotal personer, och har sammanlagt 40 anställda. Men planen är att öka ytterligare.

– Vi har för avsikt att öka och utveckla verksamheten. Vi är i dag en av de största aktörerna på den svenska marknaden och har kunder över hela landet. Men målet är att ha en tillväxt varje år och vinna fler marknadsandelar, säger Andreas Nilsson.

Sweop går just nu in i sin absoluta högsäsong, sommaren.

– Vi ökar något extremt sommartid och behöver nästan dubbla personalstyrkan på den kollektiva sidan.