Tävlingen för länets entreprenörer har avgjorts!

Drakboet, en tävling som anordnas för länets alla entreprenörer har avgjorts! Bakom arrangemanget står Företagarna Alvesta och Lokaltidningen Alvesta, och de är oerhört nöjda med årets upplaga som satte nytt publikrekord med hela 160 besökare i publiken!

Drakboet arrangerades för fjärde året i rad och tanken med arrangemanget är att lyfta företagarandan och entreprenörskapet i länet. Det ska uppmuntra unga och andra personer att använda sina idéer för att starta företag säger Lena Lernå, ordförande i Företagarna Alvesta.

Sex entreprenörer var uttagna för att presentera sina affärsidéer för drakarna i juryn och publiken på plats. När alla entreprenörer presenterat sina idéer höll drakarna en överläggning och kunde sedan presentera sin vinnare – Amjad Abohamad med sitt företagskoncept Plastikanten. Drakarna fastnade för hans företagsidé kring plaståtervinning, Amjad har arbetat fram en komplett affärsplan och drakarna ser stor potential för att företaget kommer växa och anställa inom en snar framtid. Amjad själv är väldigt glad över vinsten och säger att det känns jättebra att få ett sådant förtroende från juryn och publiken, han hoppas på att kunna starta upp företaget inom någon månad för att börja köpa in källsorterat avfall som sedan ska återvinnas till råmaterial och säljas vidare.

Amjad och Plastikanten var inte kvällens enda vinnare, publiken fick nämligen utse en egen vinnare i kategorin ”Publikens pris”, här vann Marcus Karlsten från företaget Woodend. Även Marcus pratade om återvinning, dock med annat fokus, nämligen återvinning utav trä.

Därmed är årets tävling avgjord och förhoppningsvis återser vi detta trevliga initiativ även nästa år.