TM Design och Installation - Årets Företagare i Torsås

Företagarna, Torsås Företagscentrum, Swedbank och Handelsbanken bjöd in till företagarfest på Möre Hotell för att fira kommunens företag och dela ut årets näringslivspriser.
I konkurrens med det fina vädret hade ändå en bit över 50 företagare slutit upp för det årliga firandet. Stämningen var hög när Thomas Mattsson från Företagarna och Tuulikki Åkesson från Möre resurscentrum, som föreningen hette i början på kvällen, hälsade välkomna. Kvällen fortsatte med underhållning från Bitte Appelqvist, musik från elever på musikutbildningen Stage4you. Priser för årets UF-företag, årets Nyföretagare och Centerkvinnornas företagarpris delades ut innan det var dags för att utnämna Årets Företagare i Torsås. 
Till Årets Företagare i Torsås utsågs Nils-Olof Svensson, Conny Olsson och Nicklas Wernered på TM Design & Installation AB. De får priset för att de visat oräddhet och entreprenörskap. De startade företaget direkt efter beskedet att ett större företag på orten skulle lägga ner. I stället för att bli uppsagda och söka nya arbeten bildade de företaget och anställde direkt ett 15-tal av sina forna arbetskamrater. Idag, endast 2 år senare arbetar ca 30 personer på företaget. Med devisen "Ingenting är omöjligt", framåtanda, samarbete med ortens andra företag och en positiv syn på företagande har de bidragit till det positiva näringslivsklimatet som råder i kommunen idag!
- Vi är väldigt stolta över priset, säger Conny Olsson. Vi har slitit hårt i två och ett halvt år och det har gått över förväntningarna, men vi hade aldrig klarat det utan våra fantastiska medarbetare. Vi kommer att fortsätta arbeta efter vår devis "Full fart framåt, håll tätt bakåt".
Efter utdelningen var det dags för kvällens sista officiella punkt när Kenneth Lundin presenterade Möre Resurscentrums nya namn och logga. Från och med den här kvällen är det nya namnet Torsås Företagscentrum, vilket bättre speglar den verksamheten som föreningen har. 
Övriga priser som delades ut under kvällen:
Årets Nyföretagare av Torsås Företagscentrum och Swedbank: Benny Nilsson, abSe Optikkedjan Torsås
Benny Nilsson har på kort tid lyckats driva upp en helt nystartad optikerrörelse i Torsås. Han så såg att det saknades en optiker i Torsås och startade helt från skratch. Med en ökande kundbas för varje månad har han en ljus framtid som borgar för god utveckling.
Årets UF-Företag av Rotary: Lina Arvidsson, Adrian Gustafsson, Lisa Jivetorp, Jonathan Lindborg och Hannah Wickstrand på UF- företaget Sneaky Donkey.
Företagets ägare har efter en trevande inledning utvecklats till ett problemlösande team som genomfört sitt företagsår på ett utomordentligt sätt.
Centerkvinnornas företagarpris: Gith Palmér på Torsås Fajans
Gith får priset för att hon är en driven och kreativ företagare. Hon är en stark kvinna som är en förebild för oss alla.