• Älgjaktsmiddag i Högsby, Lotta Berggren Företagarna Högsby till vänster och Helena Nilsson, Regionförbundets regiondirektör till höger.
  • Oktoberfest i Vimmerby, stående från vänster Patric Engqvist, Ulrika Nyström Ljung och Per Ljung, Top Fibre och längst till höger Marcus Alsér.

Traditionsenliga och välbesökta aktiviteter i Högsby och Vimmerby

Företagarna Högsbys Älgjaktsmiddag och Företagarna Vimmerbys Oktoberfest är två aktiviteter som är uppskattade och har många besökare år efter år.

Älgjaktsmiddagen, som årligen genomförs efter kommunens inbjudningsjakt gick i år av stapeln den 19 oktober på Staby Gårdshotell med totalt 80 gäster.

- Det var jättelyckat, vi är väldigt nöjda, säger Lotta Berggren, Företagarna Högsby, som planerat och arbetat fram kvällens program.

Som vanligt inleddes kvällen med mingel och nätverk av de 80 gäster som besökte årets jaktmiddag. Det bjöds på underhållning genom kvartetten John Erik Wåhlin, Annica Persson, Ida Mörstam och Gullan Häggbrink. Regionförbundets regiondirektör Helena Nilsson berättade om vad som händer i länet och svarade på frågor. Kommunchef Anders Johansson rapporterade från kommunen och Anders Ek och Jonas Erlandsson gav en rapport från en lyckad älgjakt tidigare på dagen. Christoffer Lewinowitz, Företagarnas regionchef besökte för första gången älgjaktmiddagen och prisade kommunen och Företagarna Högsby för ett bra initiativ och lyckad tillställning. Nytt får året var insamlingen till Rosa bandet-kampanjen som gav ett resultat på 16 000 kronor.
- Det var ett bra möte mellan företagare, kommunen och regionförbundet, avslutar Lotta Berggren.

Företagarna Vimmerby genomförde den 21 oktober sin Oktoberfest på Åbro Bryggerier. En tradition är att Årets Företagare får möjlighet att presentera sig och sin verksamhet. I år var Ulrika Nyström Ljung och Per Ljung från företaget Top Fibre i Vena specialinbjudna till Oktoberfesten. De har under året tagit hem inte minde än tre titlar i länet, nämligen: Årets Företagare Hultsfred, Årets Företagare Kalmar län och även Kalmar läns Gasell. Patric Engqvist och Företagarna Vimmerbys ordförande Marcus Alsér ställde frågor till paret från Top Fibre och vi som satt i publiken fick mycket matnyttig information om både det ena och det andra. Ulrika tycker det är kul och inspirerande att få en klapp på axeln och Per menar att dessa utmärkelser är en bekräftelse på att det man gör är bra. Det har inte alltid varit en dans på rosor, 2008 var det osäkert om företaget skulle kunna fortsätta sin verksamhet. På frågan hur de får tag i kvalificerad arbetskraft svarade Per att det är inte lätt, men vi siktar in oss på att lära upp unga killar från Hultsfred som läser till elektriker. Det handlar mycket om de sociala egenskaperna eftersom man vid fiberinstallationer är i hemmen och jobbar och social kompetens är givetvis också viktig för att passa in i vårt team. Det lär också bli fler som får möjlighet att få börja jobba hos Top Fibre eftersom de idag är 28 anställda och till årsskiftet siktar på hela 33 personer!

Förutom god mat och öl så är mingel och möjligheten att skapa nya kontakter viktiga inslag på Oktoberfesten. Förhoppningsvis skapas en och annan affär också avslutar Marcus Alsér.