• Utmärkelsen Årets företagare i Växjö tilldelades Anne Wolgast, chef för VA Utveckling AB i Växjö. Vid prisceremonin deltog Birthe Björkenstock och Johnny Lindman, Företagarna, och kommunalrådet Bo Frank. M.

VA Utveckling AB expanderande Växjöföretag som fick utmärkelsen Årets företagare

Till Årets företagare i Växjö utsågs VA Utveckling AB med 17 anställda på Företagsstaden I11. – Det känns glädjande men omtumlande att vi har tilldelats denna utmärkelse, säger Anne Wolgast, grundare och verksamhetschef på Växjöföretaget, som hon startade 2001 efter att tidigare varit anställd på Sweco.

42-åriga Anne Wolgast är en modig och framgångsrik innovatör som lett företaget framåt till att bli både superföretag och gasellföretag, enligt prismotiveringen.

Utmärkelsen till årets företag innebär att VA Utveckling nästa år har möjlighet att bli årets företagare i Kronoberg och dessutom chans att gå vidare till finalen, när Årets företagare i hela landet utses i Blå hallen i Stockholm.

VA Utveckling AB har tidigare kontor i Stockholm med tre utvecklingsledare. Under sommaren har företaget etablerat sig med ett nytt kontor i Örebro.

– Vi har även planer på att anställa ytterligare en utvecklingsledare under hösten, säger Anne Wolgast.

Som företagsledare och innovatör har hon som mål att vara positiv, öppen och glad och lägger stor vikt vid att alla anställa ska känna sig engagerade i verksamheten.

– Vår inställning är att det alltid ska vara möjligt att lösa problem som uppkommer för våra kunder, säger Anne Wolgast.

Som företagsledare berättar hon att det hela tiden handlar om att utveckla nya sätt att möta VA-problemen. Verksamheten sker i mycket stor utsträckning genom att datorer används i fält.

VA Utveckling är ett av Växjö kommuns mest expanderande företag, vilket också kan kopplas samman med att vara miljöföretag.

– Detta betyder att kommunen satsar mycket på att utveckla företag på både VA- och miljöområdet, säger kommunalrådet Bo Frank, M, som delade ut priset tillsammans med Birthe Björkenstock och Johnny Lindman, Företagarna Kronoberg, i samband med lunch och övriga ceremonier vid prisutdelningen.