• Catrin Åberg, Ulf Johansson, Peter Svensson, Filip Berzelius och Susanne Ek förbereder dagens gästtillströmning i den klassiska restaurangmatsalen på Stufvenäs.
  • Syskonparet Helena och Magnus Berzelius tillsammans med Eva Milesson, marknadsansvarig, vill fira 30 år på Stufvenäs i gästernas smak med både god mat och loppis, hantverk och lokalproducerade produkter på gården.
  • Ulf Johansson, servitör, serverar dagen till ära slottsstek till gästerna Ulrika Olsson och Allan Pettersson.
  • 30-årsjubileum med tårta på anrika Stufvenäs.
  • Johanna Gratte och Gustav Gratte njuter av tårtkalaset.

Välbesökt jubileumsfirande med tårtkalas på Stufvenäs

Stufvenäs Gästgiveri är en pärla vid Kalmarsund som i år firar 30-årsjubileum sedan starten 1987. Ett klassiskt småländskt gästgiveri och spa med inriktning på smakfull mat och dryck samt välbefinnande med fokus på gästerna.

Detta vill syskonparet Helena och Magnus Berzelius förverkliga som andra generationen efter sina föräldrar som innehavare av det anrika gästgiveriet utanför Torsås.

– Efter ett fantastiskt 2016 med fortsatt god kundtillströmning ser vi fram emot att fira 30 år här på Stufvenäs med flera nyheter på gång, säger värdparet.

På jubileumsdagen den 19 mars var det god stämning och högt i taket på det anrika gästgiveriet med anor från 1545, då Stufvenäs kom i Wärnanäs gods ägo. Det blev ett glatt och minnesvärt firande med tårtkalas för hela familjen och dessutom teater av Kalmar Teaterförening och trivsamt umgänge hela dagen lång för alla besökare.

– Här på gästgiveriet serveras klassisk traditionell mat och många gäster kommer hit både från när och fjärran för att njuta av de natursköna omgivningarna och den genuina restaurang- och spamiljön nära havet, säger Eva Milesson, marknadsansvarig på det välbesökta gästgiveriet.

Under året planeras det för flera förändringar på Stufvenäs. Enligt planerna ska det i år bli byggstart av ett orangeri, ombyggnad i matsalen samt inte minst en ansiktslyftning på Stufvenäs spaavdelning.

Under jubileumshelgen kåserade hembygdskännaren Lars Larsson om Stufvenäs med omnejd samtidigt som de tillströmmande gästerna tog del av weekendpaketet med middag, kaffe, hembakat och underhållning.

Hela våren väntas olika begivenheter på Stufvenäs. Den 27 april är det dags för modevisning i Berzeliussalen och på Kristi Himmelsfärd firas helgen i vårens tecken. Under denna Vårspirarhelg blir det mys på spa och utflykt i naturen till närliggande utflyktsmål. Den som vill kan passa på att besöka lanthandeln från 30-talet med hantverk, loppis och lokalproducerade produkter ute på gården.

 

Fakta

Stufvenäs är ett klassiskt småländskt gästgiveri och spa med inriktning på smakfull mat och dryck samt välbefinnande med fokus på gästen. Stufvenäs betyder stuga och var en boplats som befolkades redan för 5000 år sedan.

– Vi hoppas fira 30 år här på Stufvenäs med flera nyheter.