• Jan B Frey har varit med om att planera Tjustgalan hela vägen sedan 2000-talets början.

Västerviks näringsliv i rampljuset

Det lokala näringslivet har de senaste åren hyllats på Tjustgalan, ett evenemang som nu återkommer för tolfte gången. Vår tidningen fick en pratstund med Jan B Frey, som står som huvudansvarig för näringslivsgalan.
– Jag har upplevt att den här galan har varit en succé hela vägen. Näringslivet med alla företag och deras anställda behöver en dag då de syns, träffar varandra och har roligt tillsammans. Att även få dela ut några priser till några av dem, äta och umgås tillsammans brukar göra kvällen väldigt uppskattad och även spännande, menar Jan B Frey.

 

De tar klivet

Tjustgalan har sin egen styrelse, men i juryarbetet med att hitta och nominera entreprenörer, innovativa företagare och framgångsrika företagsledare har gjorts av flera personer och grupper inom det lokala näringslivet.
De priser som delas ut på Tjustgalan ges till årets företagsledare, entreprenör, företagsledare och årets genombrott - ett pris som tilldelas en ny och initiativrik företagare inom kommunens näringsliv.
Årets branschföretag inom handeln är ytterligare en kategori som lyfts fram. Dessutom skall vinnaren av ett kulturstipendium och årets Västervikare koras.
– På förslag som årets Västervikare finns Ulf Lindholm (centrumledare i Gamleby), Malin Wall (Hultgrens bokhandel), Annika Karlsson (Tant Grön) och konstnären Benny Ekman, berättar Jan B Frey.

 

Vid dukat bord

Årets gala hålls på Arenan vid Lysingsbadet, detta till en kväll då 386 personer redan har bokat bord.
För planering och serveringen av tre-rättersmiddagen står Västerviks Stadshotell, utsmyckningen görs av Marieborgs blommor och de som leder galan från scenen är Pelle Svensson på L 2 Design Group och Carin Tornberg på Windy Scandinavia.
Även musiken är lokal, genom det välkända rockbandet No more Angels.
Bakom Tjustgalan står stora delar av Västerviks näringsliv, där projektets ledningsgrupp bestått av Jon Sjölander och Johan Heinz på Västerviks konferens- och eventbyrå tillsammans med Jan B Frey.
Smålands Näringsliv finns givetvis med under Tjustgalan och återkommer med text och bilder i ett kommande nummer.