• – Vi jobbar hårt för att få mer programmering på skolschemat, säger Per-Åke Adolfsson, Regionansvarig för Consid S5 i Ljungby. Foto: Edgar Weibull

Växande IT-företag i Ljungby har svårt med rekrytering

Consid S5 i Ljungby är det enda företaget inom koncernen som är ett renodlat projektkontor. Med sex gaseller och fem superföretag på raken har det rikstäckande företaget Consid IT-konsulter skapat en unik profil inom IT-branschen, som slår igenom även inom utvecklingen på det lokala planet.

– Engagemang, effekt och entreprenörsskap är tre e:n som kännetecknar företagets verksamhet, säger Per-Åke Adolfsson, Regionsansvarig för Consid S5 i Ljungby.

Ljungbyföretaget var det första företaget som Jönköpingsbaserade huvudägaren Consid köpte upp i företagets expansion.

S5 står för Sektor 5, ursprungsnamnet för Ljungbyföretaget, som är specialiserade inom Pim och webbranschen.

Pim och Webb

– Pim är en förkortning av Product Information Management, som kännetecknar vår verksamhet även efter att vi blivit uppköpta, fortsätter Per-Åke Adolfsson.

Största problemet för det IT-specialiserade Ljungbyföretaget idag är att man har svårt att få tag i personal med rätt kompetens inom programmering.

– När vi stod på egna ben hade vi 14 anställda. Idag ligger denna siffra på 28-29 man. Rekryteringen har blivit ett problem som gör att Ljungbyföretaget har svårt att växa över en viss nivå. Idag jobbar vi hårt för att få mer lokal utbildning inom programmering redan tidigt i skolan, utvecklar Adolfsson.

Rikstäckande

– Consid S5 har kunder över hela Sverige. Vi tar in alla projekt och genomför dem i team, förklarar Per-Åke Adolfsson, som tidningen träffar på företagets projektkontor högst upp i Garvaren med utsikt över det expanderande Ljungby centrum.

Ljungbyföretaget har bred kompetens med kunder som Läkemedelsverket, Transportstyrelsen, PostNord, Huddinge kommun och Svedala kommun. Dessutom ingår privata företag som Getinge i kundkretsen.

 

Fakta

Consid S5 i Ljungby har inriktning på Pim, Product Information Management. Det innebär att företaget tar in alla projekt och genomför i team. Dessutom gör företaget avancerade hemsidor med koppling mot olika system och e-handel.