• Bakom Nuvabs kontor reser sig en byggkran som en symbol för att det satsas i Vetlanda. Foto: Emma Sellbrink

Vetlandaföretag ser positivt på framtiden

Företagarna i Vetlanda ser positivt på framtiden. Det visar Nuvabs konjunkturbarometer där företagen får sia om framtidsutsikterna de närmaste månaderna.

I maj gjorde Nuvab, Näringslivsutveckling i Vetlanda AB, en konjunkturbarometer för Vetlanda kommun. Hela 75 procent av företagen trodde på ett bättre konjunkturläge de närmaste tre månaderna och 25 procent trodde på ett oförändrat läge.

Konjunkturbarometern baseras på svar från företag från alla branscher och i alla storlekar. 75 procent av företagen uppgav att de hade ett bättre orderläge när barometern genomfördes än tre månader tidigare, resterande företag uppgav att de hade oförändrat konjunkturläge.

Hos 56 procent av företagen hade inköpen ökat och hos resterande 44 procent var de oförändrade.

Cirka 31 procent av företagen uppgav att de hade rekryteringsbehov och hela 74 procent planerade investeringar.

Jämför med maj 2014 ser företagen också ljusare på framtiden. Då trodde 41 procent på förbättring totalt sett de närmaste månaderna, jämfört med 61 procent i maj i år.